Paul Baeten Gronda

De Hot Shots van Paul Baeten Gronda

Paul Baeten Gronda (1981) is een Vlaamse schrijver. Op vrijdag 26 september verschijnt zijn eerste roman, 'Nemen wij dan samen afscheid van de liefde'. Vaders en zonen, schuld en boete en de beste metalnummers van de jaren negentig: in zijn roman benadert Paul Baeten Gronda de hoofd- en bijzaken steeds met eenzelfde dosis bijtende humor.

Boek
Arnon Grunberg

Tijdens het schrijven van 'Nemen wij dan samen afscheid van de liefde' heb ik zo weinig mogelijk romans gelezen, om mijn stijl niet al te hevig te beïnvloeden. Onlangs las ik dat ik een 'Grunbergdiscipel' ben, wat ironisch is, gezien ik pas Grunberg beginnen lezen nadat een vriend me had gezegd dat mijn schrijfstijl hem aan die van Arnon deed denken. Ik heb sindsdien enkele boeken van hem gelezen, met als resultaat dat ik nu erg uitkijk naar zijn nieuwe roman 'Onze oom'.

Films
'Seul contre tous' (Gaspar Noé)

Filmschool gedaan - getekend voor het leven. Een film die me altijd is bijgebleven, is 'Seul contre tous' van Gaspar Noé. Een zwak voor de gestyleerde strand-scènes van Visconti en de gekke melancholie van Wong Kar Wai, maar geen nood: ik kijk ook heel graag naar Amerikaanse blockbusters. Of naar flauwe romantische komedies op VijfTV.

Muziek
Raising Sand (Alison Krauss)

Dit zou dan het moment zijn waar ik alles van Alison Krauss aanraad. Haar cd met Robert Plant ('Raising Sand') was mijn favoriet van 2007. Zeker ook haar live-cd met Union Station. Vroeger - dan spreek ik over de jaren negentig - veel naar metal, hardcore en punk geluisterd: Strung Out, Machine Head, Purusam. Dichter bij huis ben ik 'mee' met jonge singer-songwriters zoals Douglas Firs en Kid Fear.

Games & Tech
Grand Theft Auto

Zware GTA-speler geweest. Laatste maanden veel Godfather gespeeld op een geleende PS2, maar vooral uit adoratie voor de films. Ook lang Bubblebreaker gespeeld op m'n gsm. En ik hou ook van een avondje roulette in het Casino van San Vincenzo, in Valle d'Aosta.

Radio & tv
The shield

Serie-man. Deze zomer 'The shield' ontdekt en in drie maanden tijd de zes seizoenen gekocht en bekeken. Verder verslaafd aan 'Top gear' (hebben ook youtube-kanaal!) en het betere politieke interview op onze vaderlandse zenders. Die betere interviews worden erg zeldzaam, hoewel ik niet weet of dat aan de politici, de journalisten of aan beiden ligt. Om mijn vrouw een plezier te doen, kijk ik ook soms mee naar glittershows en bombastische geldspellen op RaiUno. Che bello!

Theater
-

Ik word zenuwachtig van het meeste theater. En ook een beetje moe.