Patrick Verdonck

De Hot Shots van Patrick Verdonck

De naam Patrick Verdonck zegt je wellicht weinig, maar bij 'Patrick van Doodgraag leven' gaat er ongetwijfeld een belletje rinkelen. Ondanks zijn 'duivelse ziekte', wil de goedlachse veertiger zoveel mogelijk van het leven genieten. En dat lukt hem aardig, dat zie je elke dinsdag op Eén en lees je op zijn blog.

Boek
'Het Peterprincipe'

Een boek geschreven in 1969 door Laurence J. Peter, over het bedrijfsleven en de hiërarchie die er heerst. Het boek gaat ervan uit dat je altijd promotie kan maken in je carrière tot je een job hebt die je net niet meer aan kan. Het is bijzonder grappig geschreven en de voorbeelden zijn echt heel realistisch en herkenbaar.

Films
'Pulp fiction'

De specifieke stijl van zowel Quentin Tarantino als van David Lynch spreekt mij aan. Vooral 'Pulp fiction' is een geweldige film. Leuk is de anekdote dat Tarantino zijn film niet kon gefinancierd krijgen omdat John Travolta (Vincent Vega) er in sterft. Naar het schijnt kreeg hij zo het lumineuze idee om in verschillende tijdsequenties te filmen, zodat Travolta op het einde toch weer (nog) leeft.

Muziek
'Vantage point', dEUS

De mannen van dEUS heb ik ontmoet via 'Doodgraag leven' en ik vind ze een hoog Pink Floyd-gehalte hebben. Pink Floyds 'Dark side of the moon' vind ik trouwens een van de beste albums aller tijden, maar ik kan net zo goed genieten van Clapton, Santana, Radiohead, Nirvana, Smashing Pumpkins of zelfs iets klassiek.

Games & Tech
'Gran turismo'

Het is zeer lang geleden dat ik nog eens een spel heb gespeeld. Het laatste was geloof ik 'Gran turismo', samen met mijn zonen op Playstation 2. Maar nadat ze me keer op keer versloegen, heb ik afgehaakt.

Radio & tv
'Later with Jools Holland'

Radio: Studio Brussel en Radio 1. TV: 'Top gear' op BBC 2 door de unieke stijl van Jeremy Clarkson. Ook 'Later with Jools Holland' kan ik erg smaken. De man slaagt erin alle kleine en grote muzikanten in één grote zaal live te laten spelen. Volgens mij is hij ook de enige die Metallica en Carla Bruni vlak na elkaar kan programmeren.

Theater
-

Een gat in mijn cultuur. Blijspelen zijn niet echt aan mij besteed. En toneelstukken in het algemeen vind ik vaak erg voorspelbaar. Soms ga ik wel eens naar theater hoor, meestal dan omdat ik iemand ken die erin meespeelt. Maar als ik mag kiezen, geef mij dan toch maar een live concert.