Nele Somers

De Hot Shots van Nele Somers

Onlangs werd Nele Somers tot Miss Belgian Beauty 2008 gekroond. De wedstrijd verliep dit jaar niet helemaal vlekkeloos, maar uiteindelijk mocht toch de topfavoriete het kroontje opzetten. En wat leest en bekijkt de nieuwe Miss zoal? Haar hotshots...

Boek
Jef Vermassen, 'Moordenaars en hun motieven'

Als juriste met een bijzondere interesse voor het strafrecht, ben ik geboeid geweest door de manier waarop deze Belgische strafpleiter alle aspecten van het verschijnsel moord de revue doet passeren. Moord is iets typisch menselijk beweert hij. Een stelling waarmee ik mijzelf kan vereenzelvigen.

Films
'The devil wears prada'

Ik heb genoten van de mooie kledij die in de film aan bod kwamen, maar ook van de menselijke machtsspelletjes die de modekoniging speelde met haar ondergeschikten. Relativeren is de achterliggende boodschap voor dit soort films.

Muziek
Norah Jones, 'Come away with me'

Haar stem sleept me mee naar een andere wereld. Ik apprecieer haar jazzy-stijl. Ze is in staat mensen te ontspannen en tot rust te doen komen. Het is dit soort muziek die het beste past als achtergrond bij het eten van pistolets op een zondagochtend. Als je je ogen sluit, lijkt het of ze in dezelfde woonkamer staat te zingen.

Games & Tech
De kolonisten van Catan

Een vriendin van mij is verslaafd aan dit spel. Het spel is een ‘designer game’ en is razend populair. Uitgangspunt van het spel is dat de spelers kolonisten zijn op het eiland Catan. Op de 21 zeekaarten kunnen de spelers ook andere eilanden verkennen. Tijdens het spel ontvangen de spelers grondstoffen, waarmee ze straten, schepen, dorpen en steden kunnen bouwen. De regels zijn eenvoudig, maar er zit veel uitdaging in het uitdenken van tactieken en strategieën.

Radio & tv
'The O.C.'

Centraal staan de belevenissen van de opgroeiende pubers. Maar ook de zo mogelijk nog grotere problemen van de ouders worden niet vergeten. Het verhaal wordt op een zeer leuke manier verteld. Het zit vol humor, romantiek en verraad. Wat mij naar het televisietoestel verleidt, is de humor met dubbele bodem. En dan vooral het sarcasme van Sandy Cohen.

Theater
Els De Schepper, 'Supervrouw'

Deze super-komedienne in pocketformaat maakt van jouw avondje uit een pure beleving. Els is een SUPERVROUW! Haar sketches zijn grappig en ongelooflijk natuurlijk. Met een knipoog maakt ze duidelijk waar het in de wereld van vandaag om draait. Haar grappen zijn doorspekt met een grote dosis feminisme. En daar kan ik alleen maar blij om zijn.