Milow

De Hot Shots van Milow

Milow werd op 1 februari de grote winnaar van de eerste Music Industry Awards: Jonathan Vandenbroeck ging maar liefst met drie MIA's aan de haal ('beste song', 'beste videoclip', en 'beste doorbraak' van 2007). Ook 2008 start veelbelovend voor de jonge Leuvenaar, want vanaf vandaag ligt zijn nieuwe album 'Coming of age' in de winkel.

Boek
Douglas Coupland

Ik ben een grote fan van de Canadese schrijver Douglas Coupland. Hij is de enige van wie ik blindelings al zijn boeken koop. De vonk sloeg over met het magistrale 'Girlfriend in a coma'. Wat me vooral aantrekt is de hedendaagse setting, de herkenbare existentiële vragen van de personages, en vooral de tastbare melancholie die van de pagina’s druipt.

Films
'Magnolia'

... van de geniale regisseur Paul Thomas Anderson. Het is een magistrale mozaïek van personages die het elk hard te verduren krijgen. De perfecte cast geeft de tristesse raak weer. En de soundtrack van Aimee Mann (enkele dialogen in de film komen letterlijk uit enkele oude songs van haar) tilt het geheel naar ongekende hoogte. Een klassieker.

Muziek
'Nebraska', Bruce Springsteen

Vier jaar geleden leerde ik via Geert Maris (aka Nona Mez) 'Nebraska' van Bruce Springsteen kennen. Ik was vertrouwd met de platen van the Boss uit de jaren 70 (ik had in de Humo’s Rock Rally 'Thunder road' gecovered), maar met deze plaat ging een nieuwe wereld open. Van A tot Z weergaloos, en vooral groots in de filmische verhalen. Heel kaal opgenomen: enkel stem, gitaar en hier en daar mondharmonica.

Games & Tech
'Pro evolution soccer'

Toen ik 13 jaar was ben ik enkele jaren een enorme game-freak geweest. Nu is dat minder, maar ik blijf af en toe gamen. Mijn favoriete game is het geniale 'Pro evolution soccer' (PS2), waarvan ik de laatste jaren telkens op de dag van release de 3, 4, 5, 6 en onlangs 2008 van kocht. Fantastisch om met vrienden te spelen, dankzij de fenomenale gameplay. Ik ben heel benieuwd naar de versie op de PS3.

Radio & tv
'The Sopranos'

Ik heb al meer dan 6 jaar geen kabel of antenne thuis, dus als ik eens tijd heb kijk ik uitsluitend naar (HBO) dvd’s. 'Carnivale', 'Six feet under', 'The wire' zijn allen geniaal, maar 'The Sopranos' blijft mijn favoriet. Van een ongekend niveau qua acteerprestaties (James Gandolfini! Edie Falco!), verhaallijnen en dialogen. Jammer dat de reeks is afgelopen.

Theater
-

-