Mathijs Scheepers

De Hot Shots van Mathijs Scheepers

Bij het grote publiek vooral bekend als Steven Dewindt in de Eén-reeks 'Kinderen van Dewindt'. In het najaar komt daarvan een nieuw seizoen op tv. Maar voor het zover is, kun je hem heel juli zien acteren in het Antwerpse justitiepaleis, in de schitterende voorstelling 'Hoffmann'. Als je tickets hebt, tenminste, want alle voorstellingen zijn uitverkocht...

Boek
Michael Cunningham, 'Huis aan het einde van de wereld'

Jaren geleden gelezen en nog steeds een van mijn favorieten. Het is een prachtig verhaal over hoe drie mensen op een niet voor de hand liggende manier proberen samen te zijn en te blijven.

Films
'Winterschläfer' (Tom Tykwer)

De regisseurs van 'Magnolia' en 'Memento' moeten deze film goed bestudeerd hebben. Ook hier draait alles om een man die geen kortetermijngeheugen meer heeft. Tykwer is een van mijn favoriete regisseurs: zo mooi hoe hij verschillende verhaallijnen laat samenkomen, alles subliem in beeld brengt. Hij schrijft ook telkens zelf de muziek. Ik hoop hem ooit eens te mogen ontmoeten (meespelen zou nog beter zijn natuurlijk...)

Muziek
Counting Crows

Tegenwoordig diep onder de indruk van 'Intervention' van Arcade Fire. Onwaarschijnlijk nummer, straight into mijn top tien aller tijden. Verder 'August and everything after' van Counting Crows. Elke plaat van die band lijkt over mijn leven op dat moment te gaan. Daarnaast eeuwige fan van 'Songs in the key of life' van Stevie Wonder. Wat een stem, productie en schitterende teksten. "Until we dream of life and life becomes a dream".

Games & Tech
'Hitman'

By far! Ik koop telkens de nieuwe zodra die verschijnt. Sublieme graphics gekoppeld aan zalige stealth action. Jammer dat er niet meer games van dit niveau zijn. Of misschien maar beter zo...

Radio & tv
'Battlestar Galactica'

De laatste keer dat ik voor een tv-programma thuisbleef, moet van 'Schalkse ruiters' en 'De mol' geleden zijn. Sindsdien fan van topreeksen die ik opspaar voor deze winter ('6 feet under', 'Nip/tuck'...). Momenteel helemaal into 'Battlestar Galactica': donker en vooral met die schitterende commissaris uit 'Miami Vice' zaliger. Waar heeft die man toch de hele tijd gezeten? Daarnaast ook fan van 'Entourage'.

Theater
'D'avant' (Sidi Larbi Cherkaoui)

Een dansvoorstelling zoals ik theater wil maken. Schoonheid, poëzie, inhoud en dat alles overgoten met de juiste dosis humor. Zeer schoon!