Luc De Vos

De Hot Shots van Luc De Vos

Luc De Vos is beroemd en berucht als zanger van Gorki. Daarnaast is hij columnist, schrijver en verschijnt hij regelmatig als vaste gast in Vlaamse televisieprogramma's. Zijn boek 'Het mensdom' ligt sinds kort in de rekken.

Boek
Stephen Fry, 'The hippopotamus'

Een boek uit 1994 dat ik al herhaaldelijk gelezen heb. Het is een hilarisch detectiveverhaal, over een man wiens leven niet echt geslaagd kan genoemd worden, die tijdens een verblijf in een Engels landhuis tracht een aantal mysterieuze gebeurtenissen te onderzoeken. Het verhaal ontmaskert op een filosofische manier het geloof in geheimzinnige genezingskrachten en al de etherische bullshit die ermee gepaard gaat.

Films
'Brokeback moutain'

Prachtig liefdesverhaal over twee mislukte levens. Over hoe mensen meestal te laf en te bang zijn om voluit voor het geluk en de liefde te kiezen.

Muziek
Interpol, 'Antics'

Melancholische ouderwetse gitaarrock. Daar kan ik weinig aan toevoegen: luisteren maar!

Games & Tech
Gitaar

Wat ik het allerliefste speel is gitaar. Gezelschapsspelen zijn niet aan mij besteed, het duurt te lang en is te ingewikkeld. Ik heb hetzelfde probleem met quizzen. Games en elektronische spelletjes, daar weet ik helemaal niets van. Ik heb een computer, maar die gebruik ik om te werken!

Radio & tv
Urgent.fm

Mijn favoriete radiozender is Urgent, de lokale Genste studentenradio. Zeker voor de muziek, die altijd verrassend is en mij veel nieuwe dingen leert kennen. Alhoewel, als ik wil aflezen op het display van mijn radio naar welke prachtsong ik nu weer aan het luisteren ben, geeft die bij Urgent altijd de boodschap ‘Whatever’. Dat alleen al, die humor. En dan maken ze ook nog eens verfrissende praatprogramma’s over cultuur en muziek, of koken op kot. Ik word er altijd vrolijk en enthousiast van.

Theater
De Kempvader, 'Kaatje is verdronken'

Een meeslepend gezinsdrama uit 2004, waar ik niet toevallig zelf een rolletje in had. Ik maakte samen met Tom Pintens de muziek, en we mochten er elke voorstelling bij zijn. Zelden zo gelachen in mijn leven.