Loutfi Belghmidi

De Hot Shots van Loutfi Belghmidi

Loutfi werkt niet alleen op de VRT Nieuwsredactie, maar is ook één van de scenaristen van 'Rwina'. In dat programma worden door humor de multiculturele clichés onderuit gehaald. Ontdek hier zijn Hot Shots.

Boek
Hugo Claus

Niet dat ik boeken verslind, maar Hugo Claus, Tom Naegels en Tom Lanoye zijn mijn favoriete Belgische auteurs. Verder lees ik ook graag Abdelkader Benali.

Films
Requiem for a dream

Requiem for a dream is ongetwijfeld een van de meest aangrijpende films die ik de afgelopen jaren heb gezien. En de soundtrack, van de Chronos Quartet, is even goed als de film. Een andere film met dé gangster van de jaren '80 is Scarface. La Meglio gioventù heb ik in één ruk gezien, zeer meeslepend.

Muziek
Michael Jackson

Thriller van Michael Jackson is een van de platen die ik van begin tot einde kan spelen en herspelen. Alle nummers op deze cd zijn stuk voor stuk muzikale parels. Ik luister ook graag naar hiphop. The Chronic van Dr. Dre en Doggystyle van, toen nog, Snoop Doggy Dogg, zijn vette schijven. Franse hiphop zoals Sniper en IAM horen ook bij dit rijtje. En natuurlijk mag ik de Arabische diva Oum Kalthoum niet vergeten.

Games & Tech
Grand theft auto

Ik ben niet echt een fanatieke gamer, maar als ik aan een console ga zitten, speel ik graag Grand theft auto of World of warcraft. Een game vind ik goed als er spanning, strategie en techniek in zitten. Maar de beste 'games' zijn de basketbalspelletjes die ik met kameraden op het pleintje speel. Niet opgeven en keihard tegen elkaar spelen.

Radio & tv
Pauw en Witteman

Pauw en Witteman zit zeker in mijn top 5; twee presentatoren en een resem boeiende gasten zijn de ideale ingrediënten tot geanimeerde gesprekken. Daarnaast kijk ik ook naar Envoyer speciale, het wekelijkse reportagemagazine van France 2. Ze brengen elke week 3 reportages van 25 minuten over allerhande actuele thema's, zo interessant dat je het als kijker amper merkt. Uiteraard is ook Het Journaal mijn dagelijkse kijk op de wereld.

Theater
Rwina feest

Ik moet bekennen dat ik de laatste tijd veel te weinig naar het toneel ben geweest. Mijn laatste toneelstuk was Rwina Feest, het tweede stuk, na Rwina Doen, met de jongeren uit Mechelen. Nu kan je hen zien op één in Rwina. Van de Vlaamse cabaretiers moet ik dringend naar Alex Agnew gaan kijken. Zijn filmpjes op Youtube zijn al zo grappig. Wat moet het zijn als je in de zaal zit.