Lieven Scheire

De Hot Shots van Lieven Scheire

Lieven Scheire is vooral bekend van zijn fysicarubriek in 'De laatste show' en zijn acteerwerk bij Neveneffecten. Een tijdje geleden startte daarvan overigens de tweede reeks op Canvas. Naar aanleiding daarvan deelt dit Mensalid met ons zijn Hotshots.

Boek
The hitchhiker's guide to the galaxy

heerlijke absurdistische kolder van de Brite auteur Douglas Adams. Het verhaal is science-fiction (een reis door het heelal), maar om het boek enkel tot dat genre te rekenen is het veel tekort doen. De science-fiction is gewoon de ideale setting voor Adams om zijn intelligente en verfrissend geschifte humor op te enten. Eén van de weinige boeken waar je echt hardop bij zit te lachen.

Films
Before the rain

'Before the rain' is de eerste artistieke langspeelfilm die ik te zien kreeg in mijn tienerjaren. Het is dan ook lang mijn favoriete film geweest. Qua humorfilms moet ik alweer een heel arsenaal nomineren: 'The holy grail', 'The meaning of life', 'Team America', 'Jackass the movie'... Wat klassiekers betreft heb ik erg genoten van 'La grande bouffe' en 'C'est arrivé pres de chez vous'.

Muziek
Aenima, Tool

De cd die de langste periode ononderbroken in mijn cd-speler heeft gezeten is 'Aenima' van 'Tool'. Na mijn tienerjaren had ik met pijn in het hart afscheid genomen van de metal, omwille van de spijtige reden dat ik de vaak randdebiele teksten begon te verstaan. En dan komt 'Tool' met de uitvinding van de eeuw: intelligente metal. Zowel de teksten als de sound zijn van uiterst hoog niveau.

Games & Tech
GTA

Elektronisch zijn mijn toppers: 'GTA' en 'Call of duty'. Qua shareware: 'TrackMania' en 'SkyBolter'. Qua gezelschapsspel is het 'Weerwolven'. Het is als speldoos uitgebracht door 999 games, maar wij spelen het al jaren gewoon met speelkaarten. Heerlijk groepsdiscussie-spel voor lange winteravonden. Zowel met vrienden als met familie animo verzekerd. Je vindt de spelregels op Wikipedia: 'Weerwolven van Wakkerdam'.

Radio & tv
Green wing

Ik heb de voorbije jaren één reeks gezien die overal met kop en schouders bovenuit stak: 'Green wing'. Geniale vernieuwende en hilarische
comedy. Enkel 'The flying conchords' kwam enigszins in de buurt. Op de radio moet ik het hebben van de podcasts: 'Mannen van de radio' van Hans Teeuwen en Pieter Bouwman (http://mannen.madpalace.nl) en de originele radio-serie van 'The hitchhikers guide to the galaxy'. 'Het laatste uur', zondagavond op radio 1, is ook een aanrader.

Theater
Eddie Izzard

Ik ga niet graag naar het theater. Er hangt vaak teveel kleren van de keizer rond naar mijn goesting. Mijn favoriete theatervorm is dan ook
stand-up comedy. Niet minder dan legendarisch in dit genre zijn Bill Hicks, Eddy Murphy en vooral Eddie Izzard. In het Nederlands taalgebied wordt mijn huidige top aangevoerd door Wim Helsen, Ronald Goedemondt en Kommil Foo. (Wim Helsen is op 29/11 op VARA, Ned3, Ronald Goedemondt is op 21 december op VARA, Ned 3)