Lien Van de Kelder

De Hot Shots van Lien Van de Kelder

Bekend geworden als Sofie in de één-soap 'Thuis', maar presenteert nu als zichzelf 'Outback Luke' op VIJFtv. Ze studeert ondertussen ook nog rechten (laatste jaar!), en zet zich met collega-actrice Viv Van Dingenen in voor de 'stortkinderen' van Cambodja. (foto: Johan Jacobs)

Boek
Carlos Ruiz Zafón, 'De schaduw van de wind'

Dik boek, maar het sleept je mee tot het einde. Reserveer alvast een hele dag en nacht in een gemakkelijke zetel! Vergeet niet dat je je huis niet uit kunt dus voorzie genoeg drank, eten dat je snel kunt klaarmaken en oorstoppen zodat je niet gestoord kan worden.

Films
'La mala éducation' (Pedro Almodovar)

Ik ben een superfan van Almodovar, de muziek is ook altijd prachig. Deze film gaat over twee schooljongetjes in een streng internaat die elkaar later weer tegen komen. Ook nog 'The Magdalene sisters': over meisjes in Ierland die in een soort gesticht-washuis gestoken worden omdat ze 'onkuis' zijn geweest… Uiteindelijk nemen ze wraak op de nonnen.

Muziek
'Quelqu'un m'a dit' (Carla Bruni)

Prachtige muziek, ik ken de hele cd uit het hoofd. Haar stem is subliem. Ik heb haar enkel maanden geleden ontmoet in 'De laatste show'. Een zeer innemende persoonlijkheid.

Games & Tech
Poker

Kun je met twee of meerderen spelen. Spel vol intrige, spanning, achtervolging, leugens en ontploffing. Verslavingsgehalte is wel hoog, maar elke zoete zonde heeft zijn prijs…

Radio & tv
'De weg naar Mekka'

Radio: Peeters en Pichal. Interessant programma, op het randje van cynisme soms. Ik hou wel van de kritische noten van Annemie Peeters.
Tv: 'De weg naar Mekka' met Jan Leyers. SUPER programma, prachtig gemaakt, zou verplicht materiaal moeten zijn in alle scholen.

Theater
'Het leven en de werken van Leopold II'

Van de KVS. Een vriendin van mij, Katrien De Ruysscher, speelt daarin mee. Het is een mooi verhaal, met veel onderliggende lagen. Over de kolonisatie van Congo en de problematiek van de 'negers' toen. Zeer confronterend hoe het in deze tijden spijtig genoeg nog altijd zo actueel kan zijn. Boordevol humor en fantastische acteurs.