Liam Chan

De Hot Shots van Liam Chan

Boek
Film posters of the 70s 80s 90s

Uit bij Uitgeverij Evergreen. Een boek van welgeteld 126 pagina’s vol met A4-posters. Je kan er uren naar kijken of wegdromen. Om van te smullen! Van Dustin Hoffman in ‘Tootsie’ tot Harrison Ford in ‘Blade runner’.

Films
Oldboy

‘Oldboy’ (in mijn top 5). Deze film was voor mij een openbaring! Als ik een vergelijking mag maken: ’Amélie Poulain’ meets ‘Reservoir dogs’. Al 20 keer bekeken… met wie mag ik 'm nog es zien?

Muziek
Catpower

Muziek waar ik stil van word. Weliswaar melancholisch, maar de zangeres heeft een prachtige stem die je niet loslaat. Muziek die me doet wegdromen en me terugbrengt naar waar ik op dat moment had willen zijn. (zucht)

Games & Tech
Duke nukem

Mijn eerste en laatste ‘game’: Duke nukem (1996)

Radio & tv
‘V: the visitors'

‘V: the visitors'. Een cultserie uit de jaren '80. Aliens die er menselijk uitzien, gekleed in het rood, willen de aarde veroveren. President Reagan en ik waren fan! Klinkt cliché hé, maar series zoals ‘Lost’ en ‘Prison break’ zijn op ‘V’'s dynamiek gebaseerd. Op de radio ‘De Grote Peter Van De Veire Show’ natuurlijk! Om wakker van te worden.

Theater
'CATS'!!!

In Londen bezocht. Nog nooit zoiets gezien… ongelooflijk! Ik ben nochtans allergisch aan katten, maar de enscenering deed me dit even vergeten.