Kobe Ilsen

De Hot Shots van Kobe Ilsen

Debuteerde als Studio Brussel-presentator van 'Was het nu '70, '80 of '90', maar verliet de radio al gauw om rond te reizen voor 'Vlaanderen vakantieland'. Nu aan de zijde van Martine Tanghe te zien in 'Volt', elke woensdag op één.

Boek
Dimitri Verhulst, 'De helaasheid der dingen'

Ik ben niet echt een groot prozalezer. Heb wel 'De helaasheid der dingen' van Dimitri Verhust gelezen. Net als een paar miljoen andere Vlamingen aan de verkoopcijfers te zien. Die vond ik goed. 'The art of travel' van Alain de Botton was ook interessant. 'Nog enkele weken of maanden' van Dianne Nuyts (mijn moeder) vind ik een zeer ontroerend relaas over de dood van mijn grootmoeder.

Films
'The usual suspects'

All time favorites: 'The usual suspects', 'Heat', 'Miami vice', 'Magnolia', 'Amores Perros'... Maar ook plat Michael Bay-geweld: 'The island', 'The rock', 'Bad Boys'... Zwaar ontgoocheld door 'I'm not there', biopic over Bob Dylan!

Muziek
Tom Waits, 'Closing time'

'Closing time' van Tom Waits, 'The only opera album you'll ever buy' (geweldige compilatie-cd!), 'Unemployment' van Kaiser Chiefs. De nieuwste van Interpol, The Editors...

Games & Tech
Nintendo WII

Vroeger was ik een gamefreak. Maar wel op het enige echte gameplatform, de PC! Eerste herinneringen: 'Prince of Persia' (ongeziene graphics in 1993), 'Commander Keen' en 'Wolfenstein 3D'. Nadien gepuberd bij 'Tomb Raider', 'Half-life', 'Need for speed' en 'Soldier of fortune'. Tegenwoordig het gamen verleerd, maar wel gecharmeerd door de Nintendo WII. Lijkt me een bijzonder fijn stukje speelgoed!

Radio & tv
Studio Brussel

Ik ben en blijf grote fan van wat Studio Brussel presteert. Van de Veire staat eenzaam aan de top, al komt Tomas geregeld meespelen op die eenzame Vlaamse hoogte. Klasse! Qua tv ben ik een diehardfan van Top Gear op BBC2. Ongezien wat zij zowel qua beeld als inhoud doen. Wereldklasse!

Theater
'Equus'

Te lang geleden om daar nog een zinnig actueel antwoord op te geven. Maar 'Equus' is een geweldig stuk!