Katrien De Ruysscher

De Hot Shots van Katrien De Ruysscher

Ze speelt in 'Thuis' en heeft gastrollen in verschillende tv-reeksen. Binnenkort zijn er waarschijnlijk weer wat theaterplannen. Maar hier kiest ze haar favorieten. En op een andere pagina, via video, haar Best Vormgegeven Boeken!

Boek
'Tirza', Arnon Grünberg

Sowieso grote Grunberg fan. Hou van zijn stijl en humor. In dit boek de schoonheid van de onvoorwaardelijke ouder/ kind relatie, een beklijvend boek.

Films
'Amour' van Michael Haneke

Een film die ik nog niet zo lang geleden zag en die me erg ontroerde. Fantastisch gespeeld. Prachtig in beeld gebracht. Geen woord teveel, vooral stilte dus. De essentie van wat een film moet zijn.

Muziek
'Nevermind' van Nirvana

Een cliché maar ik denk dat deze plaat me muzikaal volwassen heeft gemaakt.

Games & Tech
Wordfeud! Quizcros!

Heerlijk om altijd en overal je gedachten even te kunnen verzetten met een spel! En heerlijk om tegen mensen te kunnen spelen die je kent!

Radio & tv
TV: Graham Norton Show (BBC), Zomergasten (VPRO) / Radio: Studio Brussel

Het eerste omdat ik het zo straf vind wat voor gasten hij telkens weet te strikken en hoe onbevangen en schaamteloos hij met hen omgaat. En zijn humor! Het tweede omdat ik al zo vaak nieuwe dingen (films, documentaires, muziek) heb leren kennen door boeiende mensen. Omdat 4 uur praten met iemand een rust brengt die ik vaak niet tegen kom op tv. Wat radio betreft Studio Brussel, dus, maar één iets eruit pikken is echt moeilijk.

Theater
Alles van Christoph Mahrtaler en Alain Platel

Alles wat ik van hen zag, blies me omver, ontroerde me, maakte me aan het lachen. Hun combi met klassieke muziek en opera heeft mij al geniale momenten doen beleven.