Joy Anna Thielemans

De Hot Shots van Joy Anna Thielemans

Vanavond is ze te zien in de seizoensfinale van 'Thuis', maar de opnames van de soap gaan nog eventjes door. Daarna trekt Joy Anna een maand naar Londen om er te werken. Wij vroegen in afwachting van de ontknopping van de Eén-soap naar de hot shots van de actrice. Een overzicht van de Thuisdag vind je trouwens in onze special.

Boek
Tracy Chevalier, 'Girl with a pearl earring'

Vanaf de eerst zin ben ik me als jong meisje volledig verloren in dit boek. Ik kon erin verdwijnen tussen alle drukte, en nu nog steeds.

Films
Perfume

Ik ben een ongelooflijke filmfreak en kan nooit exact vertellen welke film mijn favoriet is. Mijn toplijst: 'Perfume', 'Memoires of a geisha', 'The girl with the pearl earring', 'Into the wild', 'Jagten', 'Moulin rouge', 'Where the wild things are', 'Matilda', 'Eternal sunshine of the spotless mind', 'Finding neverland', 'La vie en rose'... Films als deze zijn magie voor, mij puur genieten, aan niets anders denken en even volledig van de wereld zijn.

Muziek
Woven hand, 'Consider the birds'

Er zijn tientallen platen die ik herhaaldelijk draai, overal waar ik (alleen) heen ga luister ik muziek, thuis staat er altijd muziek aan: afwisseling tussen verschillende platen is dus zeer belangrijk voor me. Maar dan speel ik liever één bepaalde plaat een hele dag af dan alle nummers in mijn iTunes-bibliotheek op shuffle te laten afspelen. 'Woven hand', 'Arsenal', 'David Bowie', 'Damien Rice', 'I will, I swear', 'Karen O and the kids', 'Beirut', 'The stranglers', 'Daft Punk', 'Cat power': allemaal grijs gedraaide en nog steeds ongelooflijke artiesten.

Games & Tech
Weerwolven

Een ongelooflijk leuk kaartspel waar ik tal van herinneringen heb. Alles zit in dit spel en vooral de fantastie die je moet gebruiken spreekt me aan. 'Monopoly', de versie zonder bankkaart, staat ook bij mijn favorieten. Voor mij het enige spel waar ik echt uren mee bezig kan zijn, af en toe met een pauze ertussen.

Radio & tv
'Planeet De Cock' & 'Reyers Laat'

'Planeet De Cock': puur genieten, Tom heeft een ongelooflijk aanstekelijke lach, geniale humor en fantastische radio technieken, niet nadenken en me soms volledig verliezen in de (soms zeer foute, maar gegronde) muziekkeuzes. 'Hautekiet', de interessantste gesprekken op de radio, en 'Friedl', de schoonste gesprekken op de radio.

Lieven Van Gils en zijn redactie slagen er elk seizoen ongelooflijk interessante en uiteenlopende gasten uit te nodigen. Schone en vooral zeer leerrijke tv. Om even volledig weg te zakken in de wereld van de fictie en de pure ontspanning? 'In treatment' (Acht), 'Weeds' (Acht), 'Thuis' (één), 'Hallelujaaah!' (VIER) en 'Shoot' (VIJF).

Theater
LOD, 'Adams appels'

'Adam's apples', de film geregisseerd door Anders Thomas Jensen en met een van mijn favoriete acteurs, Mads Mikkelsen kende ik al, dus met zeer veel verwachtingen ging ik naar de voorstelling. Maar hoe Olympique Dramatique dit ongelooflijk diepe verhaal omzet tot een musical: hoe zij spelen, overtuigen, geloven vind ik ongelooflijk sterk en volledig onverwacht. Theater is durven voor mij, en Olympique Dramatique durft. Altijd.