Jason Dousselaere

De Hot Shots van Jason Dousselaere

Wie The Violent Husbands niet kende vóór 'Zo is er maar één', kent ze nu ongetwijfeld wel. David 'Dijf' Sanders en de broers Dousselaere coverden op geheel eigen wijze 'De wilde boerndochtre' van Ivan Heylen en behaalden zo een puike tweede plaats in het liedjesprogramma op één. Zanger Jason stelt deze week zijn hotshots voor.

Boek
Paul Auster

Ik worstel met een hardnekkige Paul Auster-verslaving. Op zijn best is Auster onaantastbaar, een pageturner-wizard met schitterende thema's en diepgang. Een goede introductie tot zijn oeuvre is ‘Mr. Vertigo’. Als je dat maar niks vindt, laat hem dan zeker links liggen.

Films
'The Maltese Falcon'

The Maltese Falcon (1941) met Humphrey Bogart is mijn all-time favourite. Film noir trekt me sowieso aan door de grimmige sfeer, de stijl en vooral door de snappy dialogen. Bogart is altijd een one-liner festival.

Muziek
Vinz

Het Belgische Vinz moet je zeker eens beluisteren, hij staat bij onze topfriends op myspace en heeft momenteel een plaat uit. Zalige nummers en een fantastische stem, een mix tussen Devendra Banhart en nog iemand anders. De gitaren worden verzorgd door Henri Teuk, die je misschien kent van Sharko.

Games & Tech
Super Mario Bros 3

Hier kan ik alleen maar meesurfen op de hedendaagse supergolf van nostalgie. Aan de tijdloze top staat voor mij Super Mario Bros 3 voor de Nes (nintendo). Verder denk ik met een middelgroot vleugje nostalgie terug aan de commodore 64 met spelletjes zoals Commando en Karate! Ik en mijn 9 broers hebben er jaren plezier aan beleefd.

Radio & tv
'Rare streken'

Mijn lievelingsprogramma's zijn ‘Over leven’ en ‘Rare streken’. Ik kan maar niet genoeg krijgen van natuurdocumentaires. Nog! Mijn hart smelt de zetel in als ik die jonge beertjes zalm zie leren vangen of als die reuzenmieren dronken indianen levend opeten. De natuur, daar krijgt een mens respect voor het toeval van.

Theater
Hans Teeuwen

Hans Teeuwen is het summum van caberet/stand-up. Hij is lekker schizofreen en hard en gaat van het allerzieligste verhaal naar keiharde klootzakkerij. Een voorbeeld voor deze generatie. Over theater wil ik absoluut nog kwijt dat ik daar zeer positieve werkervaringen mee heb. Muzikant zijn in de theaterwereld is waaw, dus bel mij gerust op mijn e-mailadres.