Jan Verheyen

De Hot Shots van Jan Verheyen

Vanaf 31 oktober loopt 'Vermist' in de zalen, maar ondertussen is Jan Verheyen al aan zijn volgende film bezig: 'Los', naar het boek van Tom Naegels. Bovendien schotelt hij ons vanaf november op KANAALTWEE elke vrijdag een portie pulp, cult en horror voor in 'Cult night'.

Boek
Thea Beckman, Kruistocht in Spijkerbroek

Het is helaas net verfilmd dus ik kan alvast één van mijn dromen definitief opbergen, namelijk het verfilmen van 'Kruistocht in spijkerbroek' van Thea Beckman. Een jeugdboek, ik weet het, maar dan wel één dat ik meermaals heb herlezen, ook toen ik al een stuk ouder was dan de doelgroep. Heel aangrijpend vond ik het. Avontuurlijk maar ook hard en realistisch, heel filmisch ook.

Films
The last king of Scotland

Dit jaar toch alweer veel films gezien die ik heel erg goed vond (‘The last king of Scotland’, ‘Pan’s Labyrinth’, ‘Notes on a Scandal’, ‘Apokalypto’, ‘The prestige’, ‘Freedom Writers’, ‘Smokin’ Aces’, ‘Bobby’,….) maar ook heel veel gemist (zei ik al dat ik met twee films tegelijk bezig ben?) dat ik vanaf december op dvd ga inhalen – en waar ik geweldig naar uitkijk.

Muziek
-

Ik ben niet zo met muziek bezig en ik koop ook geen cd’s, dus op deze vraag moet ik echt mijn joker inzetten.

Games & Tech
Scrabble en Risk

Ik ben een absolute Scrabble-freak, heb een intense competitie met mijn vrouw. Ik kan er ook helemaal in opgaan, tot en met het woest omstoten van het bord als ik met haar laatste zet toch de overwinning door mijn vingers zie glippen. Risk heb ik vroeger ook vaak gespeeld maar aangezien mijn vrienden even competitief zijn als ik, eindigde dat steeds vaker in hoogoplopende ruzies – en ik heb al zo weinig vrienden, dus daar ben ik maar mee gestopt.

Radio & tv
De slimste mens ter wereld

Televisie is een fantástisch medium, een onuitputtelijke bron van informatie en amusement. Je moet natuurlijk wel een beetje selecteren en niet doelloos zitten zappen. Waar ik momenteel graag naar kijk en waar ik met plezier méér naar zou kijken: ‘De Slimste Mens’, ‘Aspe’, ‘Terzake’, ‘Panorama’, ‘Allemaal film’ (NL2), ‘Gooische vrouwen’, ‘Tragger hippy’ (ik kijk nu al uit naar de nieuwe reeks!), ‘De weg naar Mekka’, ‘24’, ‘Entourage’,…

Theater
Jukebox 2000

Voor wie het nog niet heeft gezien kan ik van harte ‘Jukebox 2000’ aanprijzen, een wonderlijke, overrompelende, wars van alle cynisme, (h)eerlijke liedjesvoorstelling met Lukas Van Den Eynde, Tinne Embrechts en Nele Bauwens.