Inge Paulussen

De Hot Shots van Inge Paulussen

Vlaanderen kent haar nu al een paar seizoenen als het hulpje van Witse, maar Inge Paulussen heeft haar strepen ook in het theater meer dan verdiend, onder andere bij Cie. De Koe.

Boek
Inge Paulussen -- Books

"Een schitterend gebrek" van Arthur Japin is zeer goed geschreven, zeer fantasierijk en toch vertrokken van een "echt" verhaal: dat van Casanova. Wie was zijn eerste grote liefde en heeft dat zijn verdere leven beïnvloed?

Films
Inge Paulussen -- Movies

"The hours" van Stephen Daldry. Je volgt het leven van drie verschillende vrouwen, elk in een ander tijdperk. En toch zijn zij met elkaar verbonden door feiten, en nog meer door hun "zijn" in het leven. Was eerst al fan van het boek, maar ik vind de film ook zeer geslaagd.

Muziek
Inge Paulussen -- Music

Elvis Costello sings Burt Bacharach. Ben fan van Costello's stemtimbre en ik hou ook ontzettend van die klassiekers van B.B.

Games & Tech
Inge Paulussen -- Games

Geen! Heb nog maar zeer recent ook een computer, dus ben helemaal niet mee op dat gebied. En eerlijk gezegd, het interesseert me ook niet.

Radio & tv
Inge Paulussen -- Media

"Het eiland"! Als ik kan lachen, is mijn dag goed, en als de humor écht goed is, helemaal. Heb de eerste reeks ooit gezien toen ik in een moeilijke herstelperiode zat en echt: ge wordt daar terug gezond van!

Theater
Inge Paulussen -- Stage

"U bent mijn moeder" bij Het Paleis, en van Stefan Perceval. Zeer mooie monoloog waarin Sien Eggers een dubbelrol speelt: zowel de moeder als de dochter. Ontroerend en grappig over oud worden, dementie en de moeder-dochter relatie.