Herr Seele

De Hot Shots van Herr Seele

Van 25 april t.e.m. 4 mei staan amateurkunstenaars in Vlaanderen en Brussel in de schijnwerpers, tijdens de Week van de Amateurkunsten. Peter Vanheirseele, bekend als Herr Seele, is peter van de WAK. De geestelijke vader van Cowboy Henk leende niet alleen zijn gezicht aan de campagne, hij belichaamt ze zowat, letterlijk. Zijn hotshots hebben gelukkig iets meer om het lijf.

Boek
'De Bijbel'

Ik heb een enorme verzameling, alle wanden thuis staan vol boeken, grof geschat zo’n 20 000. Het is allemaal bescheiden begonnen, met de aankoop van een boek in boekhandel Willemyns, in Torhout. Ik kocht de fantastische prismapockets, bv. 'Latijns citatenboek' maar ook de reeks ‘Jongens en de wetenschap’. Mijn favoriete boek aller tijden is de Bijbel. Een taal waar ik erg van hou. Een oerboek.

Films
Luis Bunuel

Ik heb veel filmfavorieten. Film is een hobby en ik zou graag zelf film maken. Een paar ideeën broeden al even. Luis Bunuel is absoluut favoriet. Zijn drie laatste films zijn fantastisch natuurlijk: 'Le fantome de la liberté', 'Cet obscur objet du désir' en 'charme discret de la Bourgeoisie'. 'Le salaire de la peur' vind ik ook geweldig.. Film noir is mijn voorkeurgenre.

Muziek
Schubert

Het is al vinyl wat de klok slaat bij me thuis. Een oude en grote verzameling. Het alleraardigst vind ik een box op EMI, een overzicht van vroege Schubert-opnames. Bestaat ook op cd. Ik heb ook wel wat originele rockabilly, zoals ‘Train kept a rollin’’, de originele single, van The Burnette Trio, gaaf!

Games & Tech
Tafeltennis

Ik ben niet zo'n spelletjesfanaat en hou beslist niet van elektronische spelletjes. Ook de meer traditionele gezelschapsspelen kunnen me niet echt bekoren. Een ganzenspel kan er nog wel mee door en ‘Mens erger je niet’ blijft ook altijd leuk. Maar als het een beetje sportiever mag zijn, dan is mijn absolute favoriet: ping pong!

Radio & tv
'Sister Wendy'

‘Sister Wendy’: het concept is zo gewéldig. Een non bespreekt schilderkunst. Sister Wendy leefde een dertigtal jaar in een klooster waar een spreekverbod gold. Al die tijd wijdde ze onder meer aan het bestuderen van de Oude Meesters. Een BBC-producer heeft deze vrouw ontdekt en er een paar reeksen mee gemaakt. Ik hou erg van haar visie, ze kijkt vooral naar de inhoud. Radio: ‘The (wijlen) John Peel show’!

Theater
Eugène Ionesco

Ik hou niet zo van theater. Behalve de klassiekers, die vind ik wel interessant. Shakespeare is mijn grootste favoriet. Wat (tamelijk) hedendaags theater betreft vind ik Eugène Ionesco formidabel. Vreemd dat hij zo vergeten is. Zijn werk heeft een gigantische invloed gehad op wat Kama en ikzelf vroeger deden.