Heidi Lenaerts

De Hot Shots van Heidi Lenaerts

Je hoort haar elke avond, van maandag tot en met donderdag, van 18u00 tot 20.00 op Klara, met 'Django'. Muziekprogramma met een fijne mix van jazz, filmmuziek, klassiek ... En af en toe loopt ze eens voorbij op TV of valt ze ergens te lezen. Hieronder kiest ze haar favorieten, máár in een filmpje presenteert ze ook de eerste genomineerden voor de Cutting Edge Award 2014 voor Best Vormgegeven Boek.

Boek
Martha Gellhorn, 'De ogen van miljoenen'

Moeilijk om hier één titel in te vullen!! Maar Ik heb heel mooie herinneringen aan 'De ogen van miljoenen', bundeling brieven van Martha Gellhorn. Ik reisde er eens mee naar Cuba, 2008, mijn rugzak zat meteen halfvol, maar ik heb er geen spijt van gekregen!

Fantastische vrouw: ze leefde van 1908 tot 1998, oorlogscorrespondente. Geestige en kwetsbare vrouw. Ze schrijft met familie en vrienden, onder andere Eleanor Roosevelt, Leonard Bernstein, George Horvath, H.G. Wells én met de man met wie ze kort getrouwd was: Hemingway! Je leest prachtige beschrijvingen van Afrika, Cuba, Panama en van veel hoofdsteden in Europa ... Quote: ‘Het is een ernstige, zij het geen levensbedreigende vergissing dat ik een vrouw ben.’

Films
Breakfast at Tiffany's

Kort: omwille van Audrey (Hepburn, red.), vooral. Omwille van 'Moon River', lied waarop ik naar het altaar schreed, richting man van mijn leven. Omwille van het verhaal van Capote. Het New York, de feestjes, het oppervlakkige, maar ook: vriendschap en liefde, of het nu met of voor Fashion, of een kat of man is ...

Muziek
Dylan

Ook weer zo moeilijk om hier één plaat te noemen, dus dan maar een naam. Bob Dylan geeft je alles: humor, liefde, vriendschap, politieke statements ... Je kan alléén met Dylan verder, als dat moet... (Zal ik hier ook nog een boekentip geven: het meisje dat met hem de plaat 'A freewheelin' time' siert, schreef een boek over hem/hun relatie, haar/die tijd in New York... 'A memoir of Greenwich Village in the sixties'. Heerlijk boek!)

Games & Tech
Dat van mij: 'Trivial pursuit'. Dat van mijn kinderen: Het Boomgaard-spel van Haba.

Haba is geweldig: ze maken spelletjes die je kan spelen met je kind van 2 én die je zelf ook leuk vindt. Ik speel niks anders dan Trivial. Ik hou van kwisjes.

Radio & tv
Radio: Sonar (Radio 1) en Django (Klara). TV: series.

'Sonar' omdat mijn man het presenteert en ik hem al heel goed vond nog voor we een koppel waren. Omdat ik graag verrast word in een muziekprogramma en niet altijd hetzelfde wil horen. Omdat ik zijn reeks over 'Abbey Road' zo mooi vond, of rond de Bossanova met Isolde Lasoen. 'Django'? Omdat Joris Preckler mij elke dag weer verrast met zijn briljante muziekkeuze!

 

En de tv-series omdat ze voor mij de perfecte ontspanning vormen. 'The Killing', 'True Blood', 'Treme', om slechts énkele favoriete titels te noemen ...

Theater
Lucia smelt

Dat was een stuk van Oscar van den Boogaard met Sara De Roo en Steven Van Watermeulen. 'Een jonge vrouw maakt zich thuis klaar voor de komst van haar geliefde, of beter gezegd ex-geliefde, hij heeft haar een jaar geleden verlaten, eigenlijk gelooft ze niet in het woord ex-geliefde, iemand is een geliefde of niet, het is niet omdat je zegt dat het voorbij is dat het daarom voorbij is...' Schiterende en o zo herkenbare tekst van van den Boogaard ('Een bed vol schuim'). Ik heb het stuk meer dan één keer gezien, later ook in het Engels. Schitterende vertolkingen ook.