Hannelore Bedert

De Hot Shots van Hannelore Bedert

Bart Peeters introduceerde haar op de Nekka-Nacht 2008 in een bomvol Sportpaleis als een van de beste zangeressen die België rijk is en Raymond van het Groenewoud leende vol enthousiasme zijn stem op een van de tracks op haar album 'Wat als'. De plaat bespreken we donderdag, in afwachting alvast Hannelores Hot Shots.

Boek
'Werk', Josse De Pauw

Al veel herlezen en al aan veel vrienden cadeau gedaan. De Pauw is een rasverteller, zowel in z’n boeken als op het podium. 'Werk' omvat echt letterlijk ‘werk’: stukken tekst, poëzie, proza, schrijfsels, brieven… Maar het geheel leest als een trein en is met zoveel integriteit geschreven dat je er stil van wordt. En lachen! De stukken over ‘Boken’ en over ‘Hana’ zijn meesterwerkjes.

Films
'Salvador'

Straffe film over Salvador Puig Antich, de laatste ter dood veroordeelde onder het Francoregime in Spanje. De film kreeg in België weinig lovende kritieken, maar daar kan ik niet inkomen. Ik was mee van begin tot eind. En dat Daniel Brühl potverdikke een van de strafste jonge acteurs is momenteel (ook te zien in de al even goeie films ‘The edukators’ en ‘Goodbye Lenin!’)!

Muziek
'So much shouting, so much laughter', Ani DiFranco

Ik maak een nederige buiging voor mevrouw DiFranco. Ik heb ondertussen al haar platen en het is sowieso moeilijk om daar slechts één uit te kiezen, maar deze dubbele live-cd bundelt zo ongeveer het beste van alles wat ze ooit geschreven heeft (en dat is véél). Op cd 2 staat ook mijn favoriete song aller tijden, 'You had time'. Man, man, man, wat een lied, zeker in deze liveversie.

Games & Tech
Rummikub

Ik ben hier deze zomer zwaar verslaafd aan geraakt. Computerspelletjes kwamen niet echt binnen bij ons thuis, waardoor ik van kindsbeen af fan ben geweest van echte gezelschapsspelen. Op een bepaalde leeftijd was dat over, tot deze zomer dus… Supereenvoudig gemaakt, maar grote concentratie vereist! En ik blijk er nog heel goed in te zijn ook… :)

Radio & tv
'Cold feet'

'Cold feet' blies mij van mijn sokken en doet dat eigenlijk nog steeds. Ooit ontdekt op Canvas, meteen de dvd’s gekocht, (al veel te vaak) herbekeken en nog steeds ontgoocheld dat er nooit een nieuw seizoen is bij gekomen. En ja, ik heb een (héél groot) zwak voor James Nesbitt, ik geef het toe, ik geef het toe!

Theater
'Het nijlpaard', Toneelgroep Ceremonia

Eric De Volder zorgt telkens opnieuw voor heerlijk theater met een menselijke hoek af. Ik moest in het begin wennen aan de belichting en de schmink die bij Ceremonia telkens terugkomen, maar nu kan ik niet meer zonder. Moeilijk kiezen uit hun volledige repertoire, maar deze monoloog uit 2003 mag gerust hernomen worden. Met een schitterende Hendrik-Hein Van Doorn in de hoofdrol.