Glenn Brughmans

De Hot Shots van Glenn Brughmans

'Filmgek' is een understatement als het om Glenn Brughmans gaat. De 19-jarige student aan het Antwerpse SISA experimenteert al enkele jaren met camera, montage en geluid en pent lustig scenario's bij elkaar. De keuze voor een opleiding filmregie aan het Brusselse RITS lag dan ook voor de hand. Morgenmiddag stelt hij in De Plansjée (het oude auditorium) 2 kortfilms voor: 'Noir' en 'Blikveld'.

Boek
David Mitchell, 'Cloud atlas'

Het vertelt zes verhalen in zes verschillende tijdsperiodes (van 1800 tot in de verre toekomst) met zes verschillende personages die op verschillende manieren met elkaar gelinkt zijn. De filosofie achter dit boek ('alles is verbonden') en de schrijfstijl van de auteur vind ik geweldig: hij maakt de mooiste zinnen die je maar kan inbeelden.

Films
Tom Tykwer & Gebroeders Wachowski - Cloud atlas

Deze vrij recente indie-film is gebaseerd op het hierboven genoemde en onverfilmbaar geachte boek. In één ambitieuze film komen thema's als racisme, hiërarchie, haat, liefde, reïncarnatie, verbondenheid, onderdrukking, spiritualiteit, dood, hebzucht, bedrog, egoïsme, andersgeaardheid en zelfmoord aan bod. De makers gaan heen en weer in de tijd en de zes verschillende verhalen worden door elkaar verteld. Zowel visueel als inhoudelijk blies de film me omver. 'Cloud atlas' heeft me ervan overtuigd dat ik echt wel met film bezig wil zijn.

Muziek
M83 - 'Outro'

Ik heb het lied ontdekt in de trailer van mijn lievelingsfilm. Zoals alle liedjes van M83 heeft het een magische, dromerige sfeer die door een mix van digitale en gewone instrumenten wordt gecreëerd. Het heeft iets buitenaards. De naam van de groep is dan ook toepasselijk naar het sterrenstelsel 'sterrenstelsel Messier 83' genoemd. 'Creatures of my dreams rase up and dance with me.... I'm your king!': echt een supergoede schijf!

Games & Tech
The Sims

Hier kan je een eigen wereld scheppen en even de rest van de wereld vergeten. Als kind is het ook fantastisch om te doen alsof je een volwassene bent.

Radio & tv
Orson Welles, 'The war of the worlds'

'The war of the worlds', een radiobewerking van H. G. Wells' sciencefictionroman was een hoorspel van het Amerikaanse radioprogramma Mercury Theatre on the Air, geregisseerd door Orson Welles. Het hoorspel werd als Halloweenspecial uitgezonden op 30 oktober 1938. Welles wilde zijn hoorspel zo realistisch mogelijk maken. Het 60 minuten durende hoorspel bestond dan ook voornamelijk uit nieuwsberichten die verslag deden van de buitenaardse invasie. Dit veroorzaakte grote paniek bij veel luisteraars, die dachten dat Amerika echt aangevallen werd. Super, toch?