Gert Keunen

De Hot Shots van Gert Keunen

Heeft met Briskey net een viersterrenplaat uit en staat op het Easter Edge Festival.

Boek
Simon Frith

'Rock! Sociologie van een nieuwe muziekcultuur' van Simon Frith kocht ik toen ik 17 was. Ik had nog nooit van het woord 'sociologie' gehoord maar dat boek greep mij vast. Ik begreep er toen niet alles van, maar het was zo fascinerend om te lezen hoe het verhaal van de popmuziek in elkaar zit: een fantastische analyse van de muziek waarover ik meer wilde weten. Door dat boek ben ik sociologie gaan studeren en kreeg ik goesting om zelf boeken over popmuziek te schrijven. Frith veranderde dus mijn leven.

Films
Humphrey Bogart

Ik ben een zware fan van film noir van de jaren 40 en 50. De sfeer, de belichting, de afpersing, de femme fatale, de verdoemenis, de verleiding, de suspense: elementen die ook in mijn muziek steeds meer centraal staan. Humphrey Bogart is steeds mijn favoriete acteur
geweest. Daarnaast zowat alle films van Hitchcock, Lynch en de gebroeders Coen.

Muziek
Te veel om op te noemen

Cd's zijn er te veel om op te noemen. Enkele willekeurige namen: Bill Laswell, Pink Floyd, John Zorn, Amon Tobin, Squarepusher, Matthew Herbert, Jimi Tenor, John Coltrane, Billie Holiday, Miles Davis, Duke Ellington, Sonic Youth, Psychic TV, Coil, King Crimson, Angelo Badalamenti, Barry Adamson, Nick Cave, Tom Waits, Frank Zappa, Aphex Twin, Magma, Neil Young, David Bowie, Wire, Brian Eno, Joy Division, The Residents, Kraftwerk, Soft Machine, Can, Cinematic Orchestra, etc, etc. Daarover kunnen we dagen babbelen!

Games & Tech
'Empire earth'

Favoriete gezelschapsspel is ongetwijfeld Risk. Ook bij de de elektronische games hou ik het op de strategische. Empire Earth is zonder twijfel het beste, en een betere versie van Age Of Empire. Steden bouwen, verdediging bepalen en af en toe een aanval. Het lijkt op de Lego in mijn kinderjaren en het spelen met muzikale blokjes zoals ik dat nu doe.

Radio & tv
Eric Smout en 'Alles kan beter'

Radio: de vroegere programma's van Eric Smout op StuBru. Steeds verrassend en essentieel om nieuwe muziek te leren kennen. Tv: 'Alles kan beter'! Het enige programma dat niet beter kon zijn. Ik heb die afleveringen al tal van keren gezien en telkens opnieuw komt de lach naar boven. De woordspelletjes van Mark Uytterhoeven en Guy Mortier zijn onnavolgbaar.

Theater
'Wilde Lea'

Het allerbeste ooit: 'Wilde Lea' van De Blauwe Maandag Cie. Een bont allegaartje van Vlaamse schlagers, slapstick, kitsch en spektakel, maar evenzeer een pakkend verhaal over het uitvergrote echte leven. (foto: Johan Jacobs)