Geoffrey Enthoven

De Hot Shots van Geoffrey Enthoven

Vanaf deze week kan je naar 'Happy together' in de cinema. Da's de nieuwe prent van Geoffrey Enthoven, die ook al 'Vidange perdue' op zijn palmares heeft.

Boek
‘Een heerlijke nieuwe wereld’

Dit boek van Aldous Huxley beschrijft voor mij de meest perfect denkbare maatschappij, zijn tijd ver vooruit. En het slaagt er ook nog eens in om dit beeld compleet onderuit te halen. Ik ben er nog altijd niet goed van en heb het gevoel dat we echt naar zo'n maatschappij evolueren. Vandaar: de beschaving had in 1974 mogen blijven stilstaan…

Films
'Wonderland'

Deze film van Michael Winterbottom heeft me sterk beïnvloed, maar bijna niemand heeft het verhaal over drie zussen in Londen gezien. Het was een van de eerste films waarbij ik realiteit en fictie niet kon onderscheiden. Een film waar je mensen graag van gaat zien. De soundtrack van Michael Nyman is dweperig, maar toch doet hij zijn werk. Zet ik de cd op, dan laat ik weer een traan.

Muziek
Arvo Pärt

De Est Arvo Pärt componeert minimalistische hedendaagse religieuze muziek. Ik leerde zijn plaat ‘Arbos’ twintig jaar geleden kennen en zet ze nog geregeld op. Ik raak ze maar niet beu, sterker nog: ik blijf dingen ontdekken. Misschien zijn het de vele stiltes die steeds anders en intenser klinken.

Games & Tech
'Woordenboekenspel'

Voor dit spel moet je zeker met drie zijn. Om de beurt zoekt iemand een vreemd woord op in het woordenboek. Hij of zij schrijft de juiste betekenis op een briefje en de anderen verzinnen een eigen betekenis. Degene met het woordenboek leest dan alle briefjes voor en de anderen raden wat de juiste betekenis is. Veel creativiteit nodig en ambiance verzekerd!

Radio & tv
‘The wonder years’

Ik mis nog elke dag 'Het beste moet nog komen’ op Radio 1, een programma dat zijn tijd nam om iemand beter te leren kennen. Van de tv-serie ‘The wonder years’ wil ik wel de dvd-box, want ik ben opgegroeid met het hoofdpersonage. De humor en visie op de kleine mens deed aan Woody Allen denken. Het was filosofie voor navelstarende pubers: hilarisch, verfrissend, relativerend en hoopgevend.

Theater
'The smile off your face'

Op theatervlak gaapt er een gat in mijn cultuur. Maar geef mij toch eerder stukken à la ‘The smile off your face’ van Ontroerend Goed. Geblinddoekt in een darkroom met personal service: heerlijk!