Geert Verdickt

De Hot Shots van Geert Verdickt

Geert Verdickt is zanger van Buurman.

Boek
'De duif' (Patrick Süskind)

'De duif' van Patrick Süskind. De karakterschets die je van het hoofdpersonage krijgt is zo haarfijn, zo 'juist'... knap. Het neemt je als lezer helemaal mee en je snapt ook elke beweegreden van de man. Het was trouwens voor mij niet moeilijk om mijn beste boek te kiezen, want ik heb er in mijn leven nog maar een vijftal van voren tot achteren gelezen. Een beetje raar voor een germanist, maar na mijn studies bleek dat ik dyslexie heb, en dat verklaarde waarom een boek lezen altijd zo traag en moeizaam ging. Maar van 'De duif' heb ik dus toch wel kunnen genieten.

Films
Alejandro González Iñárritu

De trilogie van 'Amores perros', '21 grams', 'Babel'... of hoe mooi toeval kan zijn. Regisseur Alejandro González Iñárritu heeft ervoor gezorgd dat ik bijna niet meer loskwam van mijn cinemazetel. Zoveel grain, bloed, zweet, tranen en herkenbare details van het bestaan. Hier word ik sprakeloos van.

Muziek
Geert Verdickt (Buurman)

Een paar maanden geleden liet acteur Joaquin Phoenix aan de wereld weten te stoppen met acteren. Momenteel loopt 'Two lovers' van James Gray bij ons in de zalen. Hij gaat het nu proberen in de muziekwereld. Casey Affleck, de schoonbroer van Joaquin, gaat een documentaire maken over diens muzikale carrière. Phoenix werkt momenteel samen met Sean Combs (Puff Daddy) aan een rapalbum en stond gisteren in Las Vegas op het podium. Het zou voor Affleck de eerste keer zijn dat hij achter de camera staat (net zoals vorig jaar zijn broer Ben Affleck 'Gone baby gone' heeft geregisseerd).

Games & Tech
'Donky Kong'

Mijn cyberspelletjesverleden is gestrand in de tijden van 'Donky Kong'... :-) hoewel er heel soms wel eens een potje patience van af kan.

Radio & tv
'De nacht van Radio 1'

Ik kan echt gaan zitten voor reeksen zoals 'Katarakt', 'De smaak van De Keyser' en 'Van vlees en bloed'. Verder kijk ik heel weinig tv, ik luister veel meer naar de radio. De nachtradio van Radio 1 is mijn vriend! Voor nieuwe ontdekkingen en voor de sfeer : alleen in de auto, terugrijden van weet ik waar, en dan de felheid en de drive van de dag voelen wegebben met de juiste songs. Verder nog live voetbal en koersverslagen op de radio: 't is radio die je 'ziet' gebeuren...

Theater
'El gran teatro del mundo' (Tom Struyf)

Ik heb vorig jaar een stuk gezien van de jonge theatermaker Tom Struyf. Het stuk 'El gran teatro del mundo' had ie zelf geschreven en gespeeld... Ik heb met verstomming zitten kijken. (foto: Vera Cammaer)