David Van Ooteghem

De Hot Shots van David Van Ooteghem

Na zijn avonturen bij Radio 2 nu al een paar jaar een vaste waarde op Radio Donna. Sinds een goeie maand gooit hij zich mee in de strijd om de ochtendluisteraar... 'Met David in de ochtend'

Boek
Milan Kundera, 'De ondraaglijke lichtheid...'

Annemie Struyf en Lieve Blancquaert kunnen wel wat teweegbrengen met hun boeken. Van 'A la limite', hun eerste, ben ik tijdens een treinrit ziek geworden omdat de scene voor mijn ogen aan het afspelen was. En ook 'Mijn status is positief', hun boek over seropositieve mensen in Afrika, was erg aangrijpend. Maar mijn old-time favorite blijft Milan Kundera met 'De ondraaglijke lichtheid van het bestaan'.

Films
'Aanrijding in Moscou'

De beste film aller tijden moet nog uitkomen: Aanrijding in Moscou. Over de liefde tussen een vrachtwagenbestuurder en een inwoonster van Ledeberg. Alleen al van de trailer lig je plat. Met onvergetelijke dialogen in gezapig Gents. De wijk Moscou in Ledeberg ligt ook vlakbij waar ik woon. Dus dat schept een band. Ik ben de dagen aan het aftellen: 30 januari in de bioscoop.

Muziek
Mijn zelfgemaakte auto-cd's

Meestal maak ik mijn eigen cd's. Vooral om lange afstanden in de auto draaglijker te maken. Daar staat dan allerlei rotzooi op: van Nickelback tot Marco Borsato. Van Justin Timberlake tot 'Theme from S-express'. Echt, ik vind het allemaal goed. Zolang het mij maar een goed gevoel heeft en ik eens hard kan meebrullen. Muziek is vooral uitleven voor mij: niet té zwaar, maar wel prikkelend.

Games & Tech
'Leterminator'

Ik heb wel eens met een X-box gespeeld. Maar niets boven 'PAC MAN'. Het geluid alleen al. En dan die games die ze zo snel in elkaar flansen als er iets ergs in de wereld gebeurt. Zoals de Leterminator (gebaseerd op Yves Leterme) of nu de Kung-Fu Election, waar je democraten tegen republikeinen kan laten vechten.

Radio & tv
Ruud de Wild

Niets leuker dan de sfeer van 'Donna's Top 2000' uiteraard. Maar ik luister ook graag naar Ruud de Wild en naar Capital FM uit Londen. Ik kijk heel weinig tv. Alleen 'Het Journaal', 'South Park', 'Paul De Leeuw', '24' en 'Desperate housewives' (maar die laatste twee liefst op dvd).

Theater
'Avenue Q' (Londen)

Onlangs 'Avenue Q' gezien in Londen. Een soort 'Sesamstraat' voor grote mensen. Over allerlei thema's waar afgestudeerde twintigers mee bezig zijn. Niet alleen de thema's en de dialogen maar ook de manier waarop de acteurs met hun poppen spelen, verdient respect. Maar het is vooral hilarisch grappig gewoon.