Daphne Paelinck

De Hot Shots van Daphne Paelinck

Je kunt ze tegenwoordig in het laatste seizoen van 'De elfenheuvel' op Ketnet zien, maar dat actrice Daphne Paelinck nog meer in haar mars heeft kun je vanaf donderdag 18 april 2013 ontdekken in 'Rooie Danny', een stuk over mei '68 rond de figuur van Daniel Cohn-Bendit (een waargebeurd verhaal, trouwens). Wat haar favorieten zijn, pent ze hieronder ...

Boek
Hugo Claus, 'Het verdriet van België'

Buiten het feit dat Hugo Claus bij onze trots mag behoren, vind ik 'Het verdriet van België' een gewaagd boek met een brede kijk op de zaken. Het heeft pit, lef en kennis van onze W.O. II-historiek.

Films
'Django unchained'

Tarantino is en blijft mijn held die nog maar eens een prachtig verhaal kon verfilmen. Ik heb respect voor de man die alles in eigen handen neemt en geen schrik heeft voor tegenkanting. Pure waarheid. Mooi in beeld gebracht, tragische scènes in combinatie met een komische noot én ijzersterke acteerprestaties. Het is een hele klus mij een uur in de ban te kunnen houden, hij deed het drie uur.

Muziek
Michael Jackson, 'Earth song'

Michael Jackson was altijd al mijn held, en deze song liet me destijds meermaals in huilen uitbarsten: zo mooi en zo puur. Ik ben en blijf fan van hem, en dit is één van zijn absolute toppers.

Games & Tech
'Mens erger je niet'

Om puur nostalgische redenen. 'Mens erger je niet' is een spel dat ik altijd met mijn oma speelde. Gelukkig liet ze me altijd, willen of niet, winnen. Niet te vergeten: de naam werkt al aanstekelijk!

Radio & tv
'Ornelis & Rogiers' (Q-music)

Leuk om mee wakker te worden en je dag met een lach te laten beginnen! De file wordt plotseling minder lastig... Laat maar duren!

Theater
Lelies (Judas Theaterproducties - 2011)

Aangrijpend, sterk en mooie acteerprestaties van onder andere Timo Descamps. Over een geheime relatie tussen twee jongens die door een jaloerse derde aan het licht wordt gebracht. Eén van de jongens moet door die derde de gevangenis in, maar die krijgt veertig jaar later wel de rekening gepresenteerd. Straf verhaal.