Chokri Mahassine

De Hot Shots van Chokri Mahassine

Nu Pukkelpop weer een geslaagde editie achter de rug heeft, heeft de organisator van het festival tijd om ons zijn Hot Shots te laten ontdekken.

Boek
'De schaduw van de wind' (Carlos Ruiz Zafón)

Al enige maanden ligt het boek 'De schaduw van de wind' van Carlos Ruiz Zafón op mijn nachtkastje. Mijn goede vriend Luc Janssen raadde me het boek aan, maar wegens tijdsgebrek ben ik er nog niet aan toe gekomen. Niettemin ben ik zeer benieuwd naar de zoektocht die zich tijdens het Franco-regime afspeelt in Barcelona, wat ik altijd een bijzonder intrigerende stad heb gevonden.

Films
'Il postino' (Michael Radford)

'Il postino' is een buitengewoon betoverend stukje cinema. De poëtische beelden en de magische vriendschap tussen twee uiteenlopende mensen zorgen ervoor dat deze film tot één van mijn favorieten behoort. Ik ben trouwens zelf een echte fan van de streek waar de film is opgenomen, het zonnige eiland Capri!

Muziek
'Weekend in the city' (Bloc Party)

Ik ben helemaal weg van de single 'Hunting for witches' van Bloc Party. 'Weekend in the City' is een geniaal album! Het schitterende drumwerk van Matt Tong, en de teksten en typische stem van Kele Okereke maken van 'Weekend in the city' een totaalconcept waarmee Bloc Party zich ontpopt tot één van de echt grote bands van nu!

Games & Tech
Groepsspelen

Groepsspelen vind ik altijd heel plezant, omdat je in groep veel plezier maakt en leert samenwerken. Zo waren we vorig jaar met het vormingsweekend van Humanistische Jongeren aan zee, waar we allerlei strandspelen hielden! Dat leverde wel grappige en fijne momenten op!

Radio & tv
De Grote Peter Van De Veire Ochtendshow

'De Grote Peter Van De Veire Ochtendshow' vind ik geniaal! Naar hem luisteren maakt mijn dag al goed, de actua-updates in combinatie met het grappige steekspel tussen Peter en Sofie vind ik schitterend. Vooral de uitzending met het huwelijksaanzoek van Gringo zal me nog lang bijblijven! Jok!

Theater
Cirque du Soleil

Ik ben onder de indruk van de voorstellingen van Cirque du Soleil. De opvallende mix van straatanimatie en circuskunsten vind ik indrukwekkend. De bijzondere kostuums, knappe belichting en vooral de originele muziek zijn heel intrigerend. Ik kijk dan ook heel erg uit naar de show 'Varekai' die in oktober naar Antwerpen komt!