Bjorn Elliot (Wij Organismen)

De Hot Shots van Bjorn Elliot (Wij Organismen)

Bjorn Elliot toert samen met Wij Organismen rond met 'Die stille psychose'. De komende maanden zal hij echter vooral bezig zijn het project 'De barbaren' van fABULEUS. Daarna volgen onder meer een dansvoorstelling en een Kunstbende-tentoonstelling. Dat alles terwijl hij een nieuw stuk schrijft dat hij volgend jaar samen met 'Wij Organismen' wil brengen. Morgen kan u hen aan het werk zien in De Planchée op Fenix Festival.

Boek
Gabriel Garcia Marquez, 'Over de liefde en andere duivels'

Dit verhaal trekt me aan als een magneet. Marquez' schijfstijl zoekt het evenwicht tussen de 'Theatrale' en 'Realistische' grens. De delen waarin 'Sierva Maria' haar duivelsuitdrijving ondergaat zijn geschreven met pure klasse. Dit boek bezorgde me een heel andere kijk op de kerk én was de aanleiding tot het schrijven van een nieuw stuk.

Films
Tom Tykwer, 'Drei'

Een heel herkenbaar verhaal voor oudere koppels: na vele jaren getrouwd te zijn is de liefde een beetje uitgedoofd. Het getrouwde koppel in 'Drei' tracht dat op te lossen door elkaar te bedriegen. Toevallig bedriegen ze elkaar met dezelfde man. De erg sterke acteurs creërden enkele prachtige scènes.

Muziek
Balthazar, 'Rats'

De melancholie druipt van deze plaat, ik begin er zelfs telkens door te dichten. De aparte geluiden en prachtige viool doen me steeds weer genieten. Een bewijs dat België heel wat muzikaal talent te bieden heeft.

Radio & tv
'Clan'

Ik kijk niet echt veel televisie, maar gezien m'n vriendin Lucie Plasschaert enkele keer in 'Clan' voorkwam, ging ik daar met plezier voor zitten.