Ben Roelants

De Hot Shots van Ben Roelants

Begon zijn carrière te plaveien bij JIM, maar wisselde niet zo lang geleden die jongerenzender van VTM om voor een post in het Huis van Vertrouwen. Twee zelfs: 's morgen bij Ann Reymen in de ochtend op Donna, op zaterdag in 'Junior Eurosong 2007'.

Boek
Kruistocht in Spijkerbroek

Boeken en mij gaan samen als Joelle Milquet en ‘ja’. Mijn favoriete boek moet wel Kruistocht In Spijkerbroek zijn, nu al zo'n tien jaar. Het is het enige boek van meer dan 300 bladzijden dat ik helemaal uitlas. Daarna me nog gewaagd aan ‘The holy blood and the holy grail’ van Henry Lincoln, inspiratie was voor ‘The Da Vinci code’. Eigenlijk interesseren documenten die je meenemen op onderzoek me meer dan fictie.

Films
'Fargo'

‘Fargo’ van Coen brothers! Wijdse landschappen, mooie mise-en-scene, afgewisseld met hilarische zwarte humor. Ik had mijn thesis afgewerkt over de Coens, waarna ik voor JIM hen mocht interviewen: a dream come true. Nu hebben ze wel veel van hun pluimen verloren, ‘The Ladykillers’ bleek een miskleun en ‘Intolerable Cruelty’ is niet alleen moeilijk om uit te spreken, maar ook moeilijk om uit te zitten!

Muziek
Clint Mansell

Ik ben een grote fan van soundtracks, het werk van Clint Mansell bijvoorbeeld. Daarnaast was ik al altijd wild van Aphex Twin, Autechre... Sinds kort ook alles van de Ed Banger-stal. Op de festivals weer heel wat ontdekt. CocoRosie bijvoorbeeld. En verliefd geworden op Rodrigo y Gabriela, 2 Zuid-Amerikanen met niks dan hun gitaren: magisch! Op een onbewaakt moment durf ik ook wel Chris Isaak opleggen.

Games & Tech
'Half Life 2'

Eigenlijk is het het meest nutteloze tijdverdrijf, maar ik kan me écht verliezen in sommige games. Van Sega Master System II, naar Game Boy tot PC. De beste ervaring had ik met Half Life 2, dat blijft nog steeds dé top. Prachtige cinematografie, afgewisseld met levensechte acteersprestaties van de characters, spanningsopbouw, ongelooflijke concept art: die game heeft het gewoon allemaal. Het is dan ook niet verwonderlijk dat er ook boeken over geschreven zijn.

Radio & tv
'Little Britain'

Nog steeds wild van ‘Little Britain’. Ik moet de eerste twee series nu al zo'n vijf keer gezien hebben en ga nog even plat voor de kotsende grootmoedertjes! Ik heb al geruime tijd geen kabel meer, en kijk dus vooral tv bij vrienden. En die vinden dat heel tof! *not*. Op de radio de georganiseerde chaos van Ann Reymen in de ochtend op Donna natuurlijk! Nooit had ik zoveel fun op zo'n vroeg uur van de dag!

Theater
W@=D@

Ik hou wel van wat Pieter Embrechts en zijn kornuiten van de Kakkewieten allemaal uitvinden. Hun W@=D@ theaterstukken vond ik best te pruimen, het tv-programma kon misschien beter, maar op een podium blijven die gasten onovertroffen!