Arjen Lubach

De Hot Shots van Arjen Lubach

In februari verscheen 'IV', het vierde boek én eerste thriller van de hand van Arjen Lubach. Afgelopen week werd bekend dat het boek verfilmd wordt als televisieserie. Lees de recensie van 'IV' en het interview met Lubach.

Foto: Titia Hahne.

Boek
Johan Harstad, 'Buzz Aldrin waar ben je gebleven?'

Het gaat over een man die met een band meereist naar de Faeröer eilanden, waar hij uiteindelijk wakker wordt op een verlaten bushalte met 50.000 Deense kronen op zak. Hij weet niet hoe hij eraan komt en niet wat er gebeurd is. De man wordt opgepikt door iemand die daar een soort mental institution runt en daar verblijft hij vervolgens een tijd.

Films
Garden state

Omdat ik het te gek vind dat Zach Braff regisseert, schrijft en speelt, maar dat hoeft niet per se een reden te zijn. Los daarvan is het heel erg in balans, ik ken films die grappiger zijn en ik ken ook films die spannender zijn, maar dit is allemaal ... het klopt allemaal. Het verhaal is goed, Natalie Portman zit erin, dat is ook niet verkeerd. Als ik een film zou maken, had ik 'Garden state' willen maken.

Muziek
Eefje de Visser, 'De koek'

Wat betreft band: Kings of Convenience. En specifieke plaat: Eefje de Visser met 'De koek'.

Radio & tv
GI:EL

Ik heb heel lang met Giel Beelen gewerkt, luisteren naar zijn programma vind ik heel leuk omdat ik een beetje hoor hoe hij denkt en waar hij naar toegaat, wat 'ie denkt en wie er zit. Ik snap het gewoon. En televisie? 'Borgen'!

Theater
Cloaca

Ik ben heel erg fan van Maria Goos, en dan vooral 'Cloaca'. Ik heb laatst de nieuwe opvoering gezien, die vond ik erg tof. Het was even wennen aan de nieuwe jongens, maar ze deden het heel goed. 'Cloaca' is echt ongeëvenaard goed.