Annelies Rutten

De Hot Shots van Annelies Rutten

Wat velen al lang wisten is eindelijk officieel: de slimste mens ter wereld is een vrouw. Annelies Rutten is haar naam, journaliste bij Het Nieuwsblad, 35 jaar, woonachtig in Gent met man en twee kinderen. Wat je verder nog over haar wil weten, vertelt ze zelf in haar hotshots!

Boek
'Tirza', Arnon Grunberg

Voerde in 2007 met stip alle hitlijsten aan en dat is natuurlijk geen toeval. De beklijvende roman over een vader met een al te sterke dochterbinding is voor mij persoonlijk het sterkste boek in jaren. Grijpt je bij de keel en houdt je, lang nadat je het hebt dichtgeslaan, nog hevig in de ban. Een zeldzame leeservaring.

Films
'Babel'

Een meesterlijk epos waarin Mexicaan Iñarritu drie verhaallijnen op schitterende wijze laat samenvloeien. Van de desolate Marokkaanse woestijn over de drukte van de Japanse grootstad tot de chaos aan de Mexicaans-Amerikaanse grens: we zien een reeks bevreemdende gebeurtenissen. Tót de puzzel op onwaarschijnlijke wijze in elkaar klikt.

Muziek
'Back to black', Amy Winehouse

Toen ik ‘Rehab’ voor het eerst hoorde ben ik, zwaar onder de indruk, meteen de cd gaan kopen, die me alleen maar sterkte in de overtuiging dat hier van een serieuze klassedame sprake is. Maar haar beschamende vertoning in de AB heb ik vooral met medelijden aanschouwd. Hoe kan zo’n talent zo immens diep zakken? Toch denk ik: ze herpakt zich wel. Het voordeel van de twijfel. Nog even.

Games & Tech
Scrabble en Uno

Oei, een spelletjesmens ben ik allerminst. Waarom concentreren op een kartonnen bord als je net zo goed een avondje kunt kletsen? Als het toch moet kies ik voor Scrabble, al is dat natuurlijk een spel dat niemand anders in mijn omgeving prettig vindt. Ook wel leuk: een rondje Uno met de kinderen.

Radio & tv
De grote Peter Van de Veire ochtendshow

De Grote Peter Van de Veire Ochtendshow
Geen ochtend zonder Peter en Sofie. In een tijd waarin sidekicks en presentatieduo’s zowat de norm geworden zijn, steken deze twee er mijlenver bovenuit. Spitse interviews, fijne krantenoverzichten en vooral: zalig gekibbel met een grote knipoog. Als ik ’s ochtends schaapachtig in mijn auto zit te lachen, komt dat helemaal door hen. En straks is er weer ‘Music for life’!

Theater
Compagnie Cecilia

Sinds ik ben ingeschreven op de nieuwsbrief van het gezelschap rond Arne Sierens, slaag ik erin om de meeste producties mee te pikken (vroeger was ik steevast te laat voor kaartjes). Dan zie ik theater zoals theater moet zijn: ontroerende verhalen over échte mensen, verteld door rasacteurs zoals Johan Heldenbergh naast Titus De Vooghdt en Marijke Pinoy in ‘Maria eeuwigdurende bijstand’. Groots.