Anneleen Liégeois

De Hot Shots van Anneleen Liégeois

Katrijn uit 'Spring' of Kyra uit 'Wittekerke'. Anneleen Liégeois is al lang geen onbekend gezicht meer in medialand. En sinds dit jaar doet ze het met 'David in de ochtend' op Donna. (© img Tjorven)

Boek
Alessandro Baricco

'Zijde' van Alessandro Baricco. Het verhaalt over een onmogelijke liefde maar het verhaal is volledig ondergeschikt aan de sfeer en het gevoel van de situatie. 'Een verhaal dat zich op vele plaatsen onttrekt aan de werkelijkheid en uitdrukking wordt van een droomwereld...' Je leest het en begrijpt waarschijnlijk niet eens alle passages, maar je weet gewoon wat de schrijver wil zeggen. Je voelt het verhaal.

Films
'Man on fire'

Onlangs heb ik 'Man on fire' nog eens gezien. Ik vond die al héél sterk bij de eerste visie en nu, enkele jaren later, was ik dan tóch compleet vergeten hoe het verhaal ging en ze hadden mij liggen! Héérlijk. Echt een heel mooi en pakkend verhaal. En geweldig gespeeld uiteraard.

Muziek
Kommil Foo

Elke dag iets anders, maar Kommil Foo is altíjd goed. Ik hou ongelofelijk van hun zaalshows en de muziek is daar een geweldig fijn onderdeel van. Die zet ik dan in mijn auto op om even te ontsnappen aan de wereld. Humor, gevoel, beelden en ook muzikaal gewoon heel sterk. Leve Kommil Foo!

Games & Tech
'Tetris'

Toen ik nog thuis woonde en Tetris een van de eerste ‘echte’ spelletjes op onze computer was, heb ik tot uren na middernacht zitten spelen. Zonder te kunnen stoppen. En als student had ik het voor de tweede keer zitten, maar dan met 'Rollercoaster... en nog iets'. Een spelletje waarbij je een pretpark kan bouwen en moet zorgen dat er genoeg bezoekers komen, dat ze genoeg eten en drinken hebben, dat ze niet misselijk worden van de loopings en dat het park proper blijft. Zéér verslavend.

Radio & tv
'Sara'

Net als vele andere mensen ben ik helemaal in de ban van 'Sara'. En eerlijk waar, dat heb ik nog nooit eerder gehad. Volgens mij is dit het gevoel dat een trouwe 'Thuis'- of 'Familie'-kijker heeft. De personages worden een deel van je dagelijkse routine. En ik durf het bijna niet toegeven, maar ik ga ze missen binnenkort. Hoe komt dat? Sterke acteerprestaties en toch nog eens zin in een écht sprookje met een happy end waarschijnlijk...

Theater
'De golf'

Eén stuk heeft mijn leven beïnvloed. 'De golf': een stuk over jongeren die zich laten strikken in een sekte, gebaseerd op de aanhang van Hitler in de Tweede Wereldoorlog. Straf om te zien hoe ze bij elke voorstelling heel het publiek meekregen. Maar het meest beklijvende voor mij was toch dat ik daar voor het eerst écht voelde hoe graag ik mee op het podium had gestaan. Acteren is bij mij echt een roeping geweest. En de lokroep die avond was luider dan ooit tevoren. Daarom zal ik dat stuk nooit vergeten.