Anke Buckinx

De Hot Shots van Anke Buckinx

Een relatief nieuw duiveltje-doet-al in de media. Ze nieuwst onder andere bij Wim Oosterlinck op Q-Music, schrijft al eens iets voor het Belang van Limburg én was een tijd TMF-vj. Sinds kort is ze te zien in '100 hete vragen', een nieuw programma over seks en erotiek op 2BE, het vroegere Kanaal2.

Boek
'Tirza', Arnon Grunberg

Mijn lievelingspersonages uit de literatuur zijn Dolores Price uit 'Walvismuziek' van Wally Lamb en Phileine uit 'Phileine zegt sorry' van Ronald Giphart. Vrouwen die me tijdens en na het lezen nooit meer hebben losgelaten. Het meest recente boek dat me écht in de ban hield is 'Tirza' van Arnon Grunberg: gelezen met kippenvel onder een heet Grieks zonnetje.

Films
'Eternal sunshine of the spotless mind'

Hmmm, zoveel! Als ik er ééntje moet uitpikken: 'Eternal sunshine of the spotless mind' met meesterlijke acteerprestaties van Jim Carey en Kate Winslet. Het mooiste liefdesverhaal ooit, als je 't mij vraagt. Beck leverde met zijn cover van 'Everybody's gotta learn sometimes' ook de mooiste soundtrack ooit.

Muziek
Kanye West

'Late registration' en 'Graduation': twee albums van mijn (enige) favoriete hiphopper Kanye West. Al twee keer zag ik 'm live aan het werk: OK, hij is een tikkie arrogant, maar wat een aanstekelijke energie heeft die kerel. Wat me ook altijd bekoort: frêle stemmetjes met een snoezig Brits accent à la Lily Allen en Kate Nash. Word ik instant-happy van.

Games & Tech
'Singstar'

'Singstar', het karaokespel van Playstation. Pret verzekerd. Alhoewel? Eenmaal ik de microfoon beet heb, weiger ik nog om 'm af te staan en muteer ik in een irritant schepsel dat haar zangtalent (ahum!) per se aan iedereen wil opdringen. Dan zijn de zelfgemaakt quizjes van mijn vriendinnen & ik een sociaal vriendelijker initiatief.

Radio & tv
'The shield'

Na het zesde en laatste sublieme seizoen van 'The Sopranos' zat ik verveeld met 'Cold Turkey'. Hetzelfde lot wacht me ook na de zevende reeks -ik zit nu aan nummer 5- van 'The Shield' met Vic Mackey als de coolste der tv-flikken. Verder hopeloos verslingerd aan: 'Desperate Housewives', 'Seinfeld', 'Little Britain' en 'Extras'.

Theater
Hans Teeuwen

Theater boeit me zelden. Geef mij maar shows van Nederlandse cabaretiers als Hans Teeuwen (ondertussen 'gepensioneerd'), Theo Maassen, Najib Amhali en Javier Guzman. Vlaamse stand-up is m'n ding niet. Maar voor Alex Agnew maak ik graag een uitzondering.