WWE 2K15

De nieuwe generatie worstelgames start in mineur

Het leven van een wrestling-fan loopt niet over rozen. Telkens je tegen iemand zegt dat je wel van 'Amerikaanse catch' houdt, bekijken de mensen je alsof je compleet gek bent (en bespaar ons alsjeblieft de ‘je weet toch dat wrestling fake is’-clichés). Gelukkig kunnen we elk jaar ons hart ophalen aan een nieuwe wrestling-game. Ook dit jaar brengt 2K Games een nieuwe telg in hun WWE game-reeks uit. Sterker nog, 2K Games kondigde aan dat ‘WWE 2K15’ de start zou betekenen van een nieuwe generatie in het wrestling-game genre. De game zou meer de weg van een wrestling-simulator op moeten gaan, daar waar de vorige games eigenlijk gewoon vecht-games waren met worstelaars in de hoofdrol. We waren dus enorm benieuwd naar het resultaat.

Een van de grootste betrachtingen van 2K Games was om de besturing zodanig aan te passen dat ze realistischer overkomt. Dat is aardig gelukt, wat resulteert in een gameplay die zwaar focust op grepen uitvoeren en aanvallen van de tegenstander counteren. Enige nadeel van deze aanpak is dat elk personage quasi hetzelfde aanvoelt. Wanneer je niet meteen grote verschillen merkt tussen het besturen van een Rey Mysterio en een Mark Henry of Big Show is er toch iets mis met de game. Ook zorgt de nogal lange leertijd om de besturing echt onder de knie te krijgen ervoor dat dit niet de ideale game is om snel even met vrienden op te pakken.

Het leukste aspect van wrestling-games is normaal gezien de career-modus. Niets zo leuk dan je eigen gecreëerde personage tot de main-event op Wrestlemania te loodsen. Ook al ontbreekt deze modus niet, toch vinden we de verhaallijn die gehanteerd wordt bijzonder saai. Uiteindelijk zal je niets anders doen dan de ene match na de andere afwerken (regelmatig tegen dezelfde tegenstanders), waarbij het verhaal vooruitgaat aan de hand van tweets die je krijgt van invloedrijke mensen zoals Vicky Guerrero en Triple H.

Wel enorm leuk is de nieuwe 2K-Showcase mode. Hierin kan je 2 grote feuds uit de WWE geschiedenis naspelen, namenlijk Shawn Michaels – Triple H enerzijds en CM Punk – John Cena anderzijds. In deze mode herspeel je sleutelmatchen van desbetreffende feuds en dien je deze zo getrouw mogelijk na te spelen. Tussen de gevechten door wordt het verhaal van hun rivaltiteit verteld aan de hand van beeldmateriaal uit het WWE archief. Enige nadeel is dat je met deze mode vrij snel rond bent. Na enkele uren zal je al snel alle uitdagingen hebben vrijgespeeld en echt veel herspeelwaarde hebben die uitdagingen ook weer niet.

Echt slecht kunnen we ‘WWE 2K15’ niet noemen, integendeel, we hebben er ons prima mee vermaakt. Alleen kunnen we ons niet van de indruk ontdoen dat dit eigenlijk een soort beta-versie is van ‘WWE 2K16’. 2K Sports is een nieuwe richting uitgegaan met de franchise en dat juichen we alleen maar toe, alleen lijken de vele goede ideeën niet volledig uitgewerkt. Volgend jaar beter dan maar?

Details Game
Publisher: 2k Games
Jaar:
2014
Genre:
Sports
Platform:
PS4