World of Warcraft: Warlords of Draenor

Een invasie van epische proportie

De voorbije week regende het waarschijnlijk ziektebriefjes en vakantiedagen want, driewerf hoera, 'World of Warcraft: Warlords of Draenor' is eindelijk gereleased! Sinds de 2 laatste uitbreidingen was het aantal spelers gestaag omlaag gegaan en klonk er meer kritiek. Desalniettemin blijft World of Warcraft de onbetwiste nummer 1 onder de MMORPG's. Benieuwd of Blizzards bloeddorstige krijgsheren de criticasters de mond kunnen snoeren.

Naar goeie ouwe gewoonte krijgen we een nieuw gebied aangeboden met een meeslepend verhaal. Ditmaal staat de Iron Horde van Grommash Hellscream centraal. Op naar Draenor om hen te trakteren op een lekker broodje pijn! Na een korte introductie in de Tanaan Jungle vertrekken spelers van de Alliance naar Shadowmoon Valley en die van de Horde naar Frostfire Ridge. Meteen krijgen we één van de belangrijkste nieuwe features om mee aan de slag te gaan, je eigen garnizoen! Als commandant krijg jij de taak om je garnizoen uit te breiden en ondertussen te bevolken met helden van alle uithoeken van de wereld. Deze volgelingen kunnen op missie gaan en ervaring opdoen om zelf sterker te worden. Na elke succesvolle missie krijg je ook beloningen gaande van geld, extra bouwmateriaal voor je garnizoen of betere uitrusting tot nieuwe volgelingen. Je garnizoen zelf kan je uitrusten met een Barracks of een Mage Tower, maar ook met gebouwen die je professions ten goede komen. Elk gebouw geeft je unieke voordelen en het komt er dan ook op aan om alles naar eigen wens in te delen.

Maar genoeg rondgeklooid! Het is hoog tijd om Draenor zelf te gaan verkennen. Het maakt niet uit in welke zone we ons bevinden, stuk voor stuk doen ze onze mond op de grond kwakken van verbazing. De graphics zijn opgepoetst, net als de character models, de quests houden ons met plezier bezig en op tijd en stond worden we verwend met epische cutscenes die de verhaallijn enkel maar beter maken. Draenor in zijn geheel is adembenemend en bij Blizzard delen ze die mening. Om niets van alle pracht en praal te missen zullen onze 'flying mounts' niet beschikbaar zijn tot de release van de eerste grote patch. Eerst dachten we dat dit toch een gemis zou zijn maar ook wij kunnen ons eens vergissen. Er valt zoveel te zien en te beleven dat je gewoon niets wil missen. Blizzard heeft optimaal gebruik gemaakt van de ruimte die ze hadden om het propvol te steken met pure, onvervalste klasse. Smijt er nog een epische soundtrack tegenaan zoals we al langer gewend zijn en je kan enkel maar goedkeurend knikken en grijnzen.

Blizzard doet ook moeite om hun verloren zonen terug te halen. Eerst en vooral door terug te grijpen naar de personages van Warcraft 2 maar ook door elke account een boost naar level 90 te geven. Hiermee kunnen spelers die jaren geleden gestopt zijn meteen aan de slag met de nieuwe content. Bij een character boost speel je ook stap per stap meer abilities vrij om nieuwe spelers vertrouwd te maken met een klasse, wat de instapcurve een stuk minder steil maakt.

Blizzard moest een tandje bijsteken om niet nog meer spelers te verliezen, maar in plaats daarvan hebben ze er meteen een volledig kunstgebit bijgeramd. 'Warlords of Draenor' wordt door veel spelers nu al de beste uitbreiding genoemd en hoewel dit heel voorbarig is kunnen we niet anders dan toegeven dat dit wel eens het geval zou kunnen zijn. Vanaf de eerste stap op Draenor verdrink je in een adembenemende sfeer en verslavende gameplay die zonder twijfel vele zieltjes zal terugwinnen.

Details Game
Warlords of Draenor
Jaar:
2014
Genre:
MMORPG
Platform:
PC