World of Warcraft: Legion

Wederopstanding of doodsteek?

Begin 2005 werd World of Warcraft losgelaten op een horde enthousiaste gamers. Maar liefst 11 jaar na datum heeft Blizzard met ‘World of Warcraft: Legion’ de 6e uitbreiding gelanceerd voor de absolute alleenheerser in het MMORPG-genre.

De verwachtingen zijn hooggespannen voor ‘Legion’, want na de enorme teleurstelling van ‘Warlords of Draenor’ moest Blizzard in actie schieten om het goed te maken. In deze uitbreiding reizen de helden van Azeroth naar de Broken Isles om de troepen van het Burning Legion een halt toe te roepen. Fans van het eerste uur zullen deze vijanden nog goed herinneren ten tijde van de Burning Crusade.

De achilleshiel van 'Warlords' was te weinig nieuwe content en te veel opgesloten zitten in je garnizoen om er missies te doen. Wel, we zijn blij om te zien dat Blizzard deze punten meteen van de baan geholpen heeft. De nieuwe 'class order halls' zijn verzamelplaatsen voor elke klasse in het spel. Je loopt dus niet meer alleen rond, maar bent werkelijk omsingeld door andere spelers van dezelfde klasse. Het geeft toch wel een speciaal gevoel van verbondenheid om zovele spelers van je eigen klasse verzameld te zien, vechtend naar hetzelfde einddoel. De missies voor je volgelingen zijn ook beperkt gebleven, dus geloof ons als we zeggen dat je echt niet te veel tijd zal spenderen aan dit deel van het spel. Er is tegenwoordig zelfs een 'Legion'-app voor je smartphone waarop je je missies kan beheren. Zeer nuttig.

Je begint het spel nog maar of je krijgt al een missie om een legendarisch wapen te gaan zoeken die perfect bij jouw specialisatie past. Je doorloopt wat quests en voor je het weet hak, steek en tover je je een weg door een horde demonen. Deze legendarische wapens geven je echt een badass gevoel en door voorwerpen te verzamelen kan je ook de kracht van deze wapens verbeteren. In totaal zijn er zo maar liefst meer dan 30 upgrades die je kunt doen, gaande van minder schade oplopen, er zelf meer aanrichten of zelfs volledige nieuwe spells en abilities leren.

De nieuwe zones zijn stuk voor stuk weer pareltjes, geflankeerd door schitterende achtergrondmuziek. Ook een dikke pluim voor de voice-acting, die echt subliem is. Niet enkel de belangrijke karakters zijn goed ingesproken, zoals altijd, maar deze keer zijn het de willekeurige NPC’s die je overal tegenkomt die leuke dialogen hebben alsof ze echt een individu zijn en niet zomaar de zoveelste kloon.

Nu kan je als speler zelf kiezen in welke volgorde je de verschillende zones doorloopt, wat het toch wat minder repetitief maakt. Elke zone is tot de nok gevuld met events, zeldzame monsters en schatten om te vinden. Waar je ook gaat, er is altijd wel iets te doen en dat kunnen we enkel maar toejuichen. Om er maar een kleine vergelijking tegenaan te gooien: 'Legion' heeft nu al meer dungeons, meer world-raid bosses en bijna evenveel raids bij de release dan 'Warlords of Draenor' had na 2 jaar. Nog voor de release van 'Legion' heeft Blizzard zelfs al de eerste grote content patch aangekondigd met als thema een nostalgisch tripje terug naar Karazhan.

We kunnen dus met veel plezier constateren dat Blizzard naar de fans heeft geluisterd. De vele pijnpunten van 'Warlords of Draenor' zijn weggewerkt en de goede elementen zijn behouden en verbeterd. Het is nog vroeg om een definitief oordeel te vellen dat passend is, aangezien 'Warlords' ook veelbelovend begonnen was. Velen zijn het er weliswaar al over eens dat 'Legion' een absoluut schot in de roos is en dat we onszelf weer voor uren, dagen, weken aan een stuk kunnen verliezen in de fabelachtige wereld van Azeroth.

Details Game
World of Warcraft: Legion
Jaar:
2016
Genre:
MMORPG
Platform:
PC