Seagate Wireless

Films, foto's, muziek, ... Allemaal mee in je tas!

Traditionele USB-sticks of externe harde schijven zijn passé. Je hebt een PC nodig om ze te voorzien van stroom en data, en in een wereld waar vaak enkel smartphones en tablets meegenomen worden (op reis, bijvoorbeeld) ben je er dus vaak niks mee. Enkele jaren geleden kwam de oplossing daarvoor: harde schijven en USB-sticks met WiFi. En dat eerste is precies wat we opgestuurd kregen van Seagate, een draadloze Hard Disk Drive met een capaciteit van 500GB, een accu die tot 6 uur lang meegaat en de mogelijkheid om naar maximaal 3 apparaten tegelijk te streamen.

Seagate heeft het allemaal simpel gehouden. In de doos krijg je een zeer beknopte handleiding, een micro-USBkabel en natuurlijk het apparaat zelf. De Wireless heeft één knop (aan/uit) en één poort (micro-USB 2.0). De USB-poort dient om hem op te laden en bestanden van een PC er op te zetten, maar dat laatste gaat ook via WiFi. Verbinden met de Wireless is ook gemakkelijk: op de aan/uitknop duwen, wachten tot wanneer het WiFi-lampje blijft branden en dan verbinding maken met het (onbeveiligde) WiFi-netwerk SeagateWireless.

Verder gaat alle bediening via jouw favoriete browser (op PC) of via de Seagate Media-app (Android & iOS). De app is niet de snelste, maar hij werkt naar behoren. De mogelijkheden van af te spelen bestanden zijn echter beperkt, dus voor bijvoorbeeld een .mkv-bestand download je best een andere media-app (zoals VLC) om die af te spelen. Streamen werkt gewoon naar de andere mediaspeler, dus dat is geen groot probleem. Op PC leek het minder goed te werken: ondersteunde bestanden zoals .MP4 streamen rechtstreeks in de browser, maar een film streamen lukte niet zonder onderbrekingen. Niet-ondersteunde bestanden worden gedownload naar de PC om afgespeeld te worden met jouw mediaspeler naar keuze, dat werkte dan wel weer goed.

We zijn eerlijk gezegd een beetje verward over de plaatsing van de Wireless binnen de productlijn van Seagate. Voor ongeveer dezelfde prijs met dezelfde opslagcapaciteit hebben ze ook de Wireless Plus: een draadloze harde schijf met een batterijduur van 10 uur en USB 3.0-verbinding. De Wireless Plus is zelfs kleiner dan de gewone Wireless, en hij is ook beschikbaar in capaciteiten van 1TB en 2TB. Niet dat we de batterijduur of de opslagcapaciteit van de gewone Wireless als te weinig ondervonden, maar we vinden het vreemd dat Seagate een (op papier) beter product heeft staan voor dezelfde prijs. Seagate heeft intussen laten weten dat de Wireless Plus 500GB binnenkort niet meer beschikbaar zal zijn, waardoor het prijsverschil nu klein is tussen de twee.

Dat gezegd zijnde, de Seagate Wireless is een vaste waarde geworden in onze bagage of zelfs onze rugzak op reis. Hij is compact, biedt genoeg ruimte voor veel films, foto’s en muziek en gaat lang genoeg mee. Sluit hem aan op een externe batterij of computer en je doet er een stuk langer dan 6 uur mee op een lange vlucht of autorit. We kunnen hem dus aanraden, maar kijk voor de zekerheid nog eens goed naar de rest van het aanbod van draadloze harde schijven.  

Details Tech
:
Jaar:
2015
Genre:
Hardware
Platform:
Universal