Logitech G910

Keyboard met alle toeters en bellen

Een keyboard is een keyboard, toch? Niet dus! Dat bewijst het Logitech G910 gamingtoetsenbord. Dit bevat alle toeters en bellen die je je momenteel op een toetsenbord kan inbeelden: volumeknoppen, inclusief een volumescroller, gamingmodus met inactieve Windows-knop, negen extra G-toetsen voor shortcuts en zelfs een speciale smartphone-dock waar je je smartphone in kan plaatsen tijdens het gamen.

De belangrijkste innovatie van dit keyboard zijn de nieuwe Romer-g-toetsen, die sneller, accurater en duurzamer zijn dan andere toetsenborden en bovendien ontworpen zijn met egalere RGB-verlichting, waardoor je nog beter het verschil tussen alle toetsen kunt zien. De technologie achter de toetsen reageert inderdaad erg snel en comfortabel, maar is jammer genoeg afgewerkt met onhandige knoppen die eerder lomp aanvoelen.

De keycaps zijn namelijk ontworpen met omhoogstekende randen, zodat je vinger automatisch in het midden van de knop blijft liggen. Dit werkt zeer goed voor de vingers die voornamelijk op dezelfde knop blijven, maar als je met een vinger snel naar een knop in de buurt moet, vormen die randen eerder een obstakel, waardoor je toch iets minder snel kan reageren. Vooral in het begin vraagt dat wat gewenning. Daarna gaat het iets beter, maar op hectische momenten vormt dit toch soms een klein nadeel. Anderzijds is het dankzij deze randen zeer moeilijk om per ongeluk met je vinger op de rand van een aangrenzende knop te duwen. Of de keycaps in je voor- of nadeel werken, hangt dus af van welk type games je speelt.

Wel zeer nuttig bij vrijwel elke game is de RGB-verlichting, die volledig gepersonaliseerd kan worden. Elke knop kan je dus in een ander licht laten schijnen, zodat je altijd snel de juiste knop kunt terugvinden en je gaming-performance kunt verhogen.

Om het gebruikscomfort te verhogen, krijg je bij dit toetsenbord een aantal verschillende handsteunen die ervoor zorgen dat je handen comfortabeler op het keyboard kunnen rusten. Deze zijn echter allemaal asymmetrisch (met groter gedeelte voor de linkerhand), wat tijdens het gewoon typen soms wat raar kan aanvoelen.

Alles bij elkaar is de Logitech G910 een zeer degelijk toetsenbord met ongelofelijk veel personalisatiemogelijkheden. Het ontwerp van de keycaps had iets beter gekund, maar wie gamen serieus neemt, zal met dit keyboard in elk geval een goede zaak doen!

Details Tech
Jaar:
2016
Genre:
Keyboard