Life is Strange

Wanneer Max Claufield ontdekt dat ze de tijd kan terugdraaien lijkt dit op het eerste zicht een geschenk uit de hemel. Ook al schrikt ze eerst enorm van deze gave, al snel ondervindt ze er de voordelen van wanneer ze een dodelijk schietpartij kan voorkomen. Vanaf dan maakt ze handig gebruik van haar gave om haar uitspraken of handelingen snel ongedaan te maken indien de gevolgen of reacties haar niet aanstaan. Alleen, het manipuleren van de tijd kan niet oneindig zonder gevolgen blijven…

Waar ‘Life is Strange’ begint als een typische meidenserie zoals ‘Dawson’s Creek’ of ‘90210’ met een bovennatuurlijk sausje, evolueert het langzaam maar zeker naar een ijzingwekkende thriller. Het gezapige tempo waarmee het verhaal voortgaat zorgt er voor dat je geleidelijkaan echt een band met de personages begint te voelen.

Ook al kan je beslissingen meteen terugdraaien indien de uitkomst je niet aanstaat, toch zal je verschillende keren enorm lang twijfelen over wat je gaat doen uit vrees dat je beslissing later in de game gevolgen zal hebben die je helemaal niet leuk gaat vinden. Het geniale aan dit systeem is dat je dit dan geheel aan jezelf te danken hebt, je hebt namelijk tijd genoeg gehad om elke beslissing weldoordacht te nemen.

Waar we ook geweldig van onder de indruk waren, was de muziek. Al waren zowel de songs als de uitvoerders ons totaal onbekend, het paste enorm goed bij de game en zijn personages. De soundtrack van de game staat dan ook al dagen in onze Spotify-player te draaien, ook al spelen we zulke muziek normaal nooit. Top.

Het gebeurt niet vaak dat we echt overdonderd worden door een game, maar deze keer was het goed prijs. We hebben tijdens het spelen verschillende keren de controller even moeten neerleggen omdat we zo ondersteboven waren van wat er nu net was gebeurd, iets wat ons zelden tot nooit overkomt. Een absolute aanrader dus voor iedereen die veel belang hecht aan storylines en sfeerzetting in games. Toppertje.

Details Game
Publisher: Square Enix
Jaar:
2016
Genre:
Point and click avonturenspel
Platform:
PS4, PS3, Xbox 360, Xbox One, PC (Steam)