LEGO Marvel super heroes 2

Make Lego Marvel

Het is al lang geen geheim meer dat wij op de redactie gek zijn van de Legogames die Traveler’s Tales op regelmatige basis op de mensheid loslaat. Ook nu ging ons hartje sneller slaan toen er weer zo’n game in de bus stak. Deze keer kreeg het Marvel Universum nog eens een Legobehandeling, met ‘Lego Marvel super heroes 2’.

De game speelt zich af net na de gebeurtenissen van de eerste ‘Lego Marvel super heroes’-game. Kang The Conqueror doorkruist bij het begin van de game verschillende tijdperiodes en dimensies, om telkens de beroemdste steden uit die dimensies te ‘ontvoeren’. Al deze steden laat hij samensmelten tot een nieuwe stad: Chronopolis. Kang wil zo niet enkel meester worden over Chronopolis, maar ook over het gehele universum. Om deze plannen te stoppen dienen zo goed als alle helden van het Marveluniversum de krachten te bundelen. Zo goed als, want net zoals in de meest recente ‘Marvel vs Capcom’-game ontbreken zowel de Fantastic Four als de X-Men in de game. De reden hiervoor is simpel. Sinds Marvel hun eigen Marvel Studios heeft en een Marvel Cinematic Universe uitbouwt, trachten ze alle in het verleden verkochte filmrechten op hun personages terug in eigen handen te krijgen.

Waar Sony met Marvel samenwerkt bij het maken van de recentste Spider-Manfilm, weigerde Fox elke samenwerking en vaarde het zijn eigen koers wat de X-Men en FF-films betreft. Marvel op zijn beurt besloot dan maar om zowel X-Men als de Fantastic Four niet meer actief te promoten, wat dus onder andere resulteert in het ontbreken van deze franchises in recente Marvelgames. Een euvel dat zopas opgelost werd doordat Disney de hele filmafdeling van Fox heeft opgekocht (en dus ook de X-Men en FF-rechten), maar dat tijdens de ontwikkeling nog volop van toepassing was. Spijtig maar helaas, geen Woverine, Deadpool, Cyclops, Magneto, Thing, Human Torch of Dr. Doom (om maar enkele namen te noemen) in deze game. Wat je wel krijgt is een enorm groot roster bestaande uit zowat elk ander Marvel personage gaande van de bekende namen als Spider-Man, Captain America, Iron Man, Hulk, Thor… als minder bekende (maar daarom niet minder geliefde) helden als Spider-Gwen, Gwen-Pool of Ms. Marvel.

Wat gameplay betreft is er sinds de eerste Legogame (‘Lego star wars’) niet veel veranderd. Nog steeds bevat het spel een hoop levels, doordrenkt door de typische Legogamehumor, waarin er wat aan platforming moet worden gedaan, wat moet gevochten worden, maar vooral veel moet worden afgebroken en opnieuw worden opgebouwd. Zoals altijd is ook hier de standaard verhaallijn slechts een klein deel van de game. Eens je het verhaal uitgespeeld hebt zijn er nog tal van dingen te ontdekken. Ieder level heeft een aantal te verzamelen voorwerpen die je de eerste keer dat je ze speelt onmogelijk allemaal kan vinden (simpelweg omdat je voor sommige van die dingen personages nodig hebt waar je bij die eerste speelbeurt nog niet over beschikt). Het herspelen van al die levels wordt op die manier enorm aangemoedigd. Ook bevat de hub-wereld een gigantisch aantal verborgen voorwerpen en minigames. Zoals gewoonlijk is het 100% halen in deze game een uitdaging, maar net niet te moeilijk, zodoende dat het voor iedereen haalbaar is.

Zijn wij enthousiast over deze game? Uiteraard. Is deze game een aankoop waard? Wat ons betreft wel. Is deze game iets voor mij als ik niet wild ben van de vorige Legogames? Neen, daarvoor lijkt de game te veel op zijn voorgangers. Topgame, al zorgt het gebrek aan vernieuwing wel dat hij geen 5, maar 4 sterren krijgt, wat zeker geen schande is.

Details Game
Publisher: Traveller's Tales
Jaar:
2017
Genre:
Platform
Platform:
PC / PS4 / Xbox One/ Nintendo Switch