Lego Batman 3: Beyond Gotham

Het DC universum in Lego-versie

Telkens er een nieuwe Lego-game wordt aangekondigd staan wij te popelen om deze onder handen te nemen. Al zijn er al massa’s Lego-games gereleased de laatste jaren en verschillen de games op zich niet zo heel veel van mekaar, de formule staat als een huis en heeft ons al ettelijke uren speelplezier bezorgd.

Nu is het dus voor de derde keer aan Batman om de goede naam van deze games eer aan te doen. Na een hoop Batman villains in de eerste game, Lex Luthor en de Joker in de tweede game is het nu aan Brainiac om voor problemen te zorgen. Wanneer dit heerschap de aarde probeert te veroveren en daarbij de verschillende Lantern Corpses hypnotiseert, is het aan Batman om daar een stokje voor te steken. Aangezien het op zijn eentje aanpakken van Brainiac een beetje te hoog gegrepen is voor Batman kan hij niet anders dan (dik tegen zijn zin) zijn teamgenoten van de Justice League in te schakelen. Naast Batman en Robin kan je in deze game daarom ook als Superman, Wonder Woman, Cyborg, Martian Manhunter en andere Justice League leden spelen. De game had dus eigenlijk evengoed ‘Lego Justice League’ of ‘Lego DC Superheroes’ kunnen noemen, maar dat zien we graag door de vingers.

Deze game is eigenlijk perfect wat we ondertussen van Lego-games gewoon zijn. Een leuk verhaal met veel humor en knipogen en een pak bekende personages, aangevuld met leuke platformlevels en een karrevracht aan verborgen extra’s. Zoals gewoonlijk zijn de extra’s bijna leuker dan de basis-game. Zo kan je personages als Adam West, Conan O’Brian, Jim Lee, Geoff Johns, Kevin Smith en zelfs Green Loontern (de Daffy Duck versie van Green Lantern) vrijspelen en kan je de verschillende Latern Corps planeten gaan verkennen (bijgestaan door Green Loontern). Onze persoonlijk favoriet was echter een level in de stijl van de Batman live-action tv-serie uit de jaren ’60. Je speelt als retro-Batman en retro-Robin in een level met achtergrondmuziek uit die tv-reeks, Adam West (de acteur die in de reeks Batman speelde) als verteller en met de legendarische visuele geluidseffecten uit die reeks. Pure nostalgie voor de wat oudere gamers onder ons.

Ondanks dat ‘Lego Batman 3’ een geweldige game is en we er ons enorm mee vermaakt hebben, bleven we ergens toch wat op onze honger zitten. Is het de game zelf, het verhaal, de levelopbouw of ligt gewoon aan het feit dat we na de zoveelste Lego-game perfect weten wat we moeten verwachten? We weten het niet, maar tijdens het spelen van deze game hadden we een groot deja-vu gevoel. Niet dat dit echt storend was (het blijft gewoon een geweldige game) maar net genoeg voor ons om toch een ster van de eindscore af te trekken. Misschien moeten ze bij Traveller's Tales volgende keer toch eens nadenken hoe ze de reeks fris kunnen houden. Hier en daar iets toevoegen (zonder het kind met het badwater weg te gieten) zou de reeks in zijn geheel goed doen.

Details Game
Publisher: Traveller's Tales
Jaar:
2014
Genre:
Platform
Platform:
PS4