Kingston HyperX Cloud II

Een mooie headset voor een schappelijke prijs, dat klinkt goed voor ons

Of we de ‘Pink Edition’ van Kingston’s headset wouden testen? Eenmaal toegekomen bleek hij echt wel héél roze te zijn. Op zich geen probleem voor wie er van houdt, maar wij zijn vooral blij dat we er niet mee over straat moeten.

Maar wat is het? De ‘Cloud II’ is Kingston’s (onder het submerk HyperX, voor alles dat met gaming of krachtige pc’s te maken heeft) tweede generatie headset. Een vreemde combinatie, aangezien Kingston vooral bekend staat voor SSD’s en RAM-geheugen, maar blijkbaar verdiende de ‘Cloud I’ een opvolger. De krachtlijnen zijn: betaalbaar, goede bouwkwaliteit en waar voor je geld.

Qua bouwkwaliteit is de ‘Cloud II’ geslaagd: het metalen frame en het nepleer geven een solide indruk, de micro is zeer makkelijk te verstellen en eenmaal op je hoofd zit het goed. De oorkussens isoleren prima, waardoor je optimaal van de virtuele surround sound kan genieten. Die activeer je met een knop op de bijgeleverde USB-geluidskaart, waar je ook het volume kan instellen en de microfoon kan dempen. Alle kabels zijn gevlochten, en bovendien lang genoeg om aan de andere kant van de kamer te gamen.

Waar voor je geld krijg je dus zeker, daar komt nog bij dat de ‘Cloud II’ ook op je Xbox One of PS4 kan aangesloten worden. Dat hebben we getest op een PS4, en zowel via USB (alhoewel de extra functies van de geluidskaart niet werken) als via de controller werkte het goed.

Een headset moet twee dingen kunnen: hij moet goed klinken en de microfoon moet van een zekere kwaliteit zijn. Het geluid is in orde, het is niet de beste koptelefoon om muziek mee te luisteren, maar qua helderheid en bassen kom je niks tekort in games. De microfoon is spijtig genoeg iets minder: op Skype en ook bij een gewone opname klinkt het alsof je met een neusverkoudheid zit. We vergeleken met een Modmic, en die klonk een pak helderder en luider. De Modmic kost wel de helft zo veel als het hele pakket van de ‘Cloud II’, maar als je een goede microfoon wilt, koop je best een apart model.

We hadden het zien aankomen, een headset van ongeveer €100 kan niet alles goed doen. Gelukkig doet de ‘Cloud II’ het voor de rest wel goed, waardoor we hem sowieso kunnen aanraden. De microfoon kan ook losgemaakt worden, waardoor je een andere zou kunnen aansluiten op de 3.5mm-poort in de headset. In theorie toch, toen we het probeerden met onze Modmic bleek de kabel te dik te zijn om tot in de aansluiting te geraken. Een microfoon met een dunnere kabel zou moeten passen, waardoor het grootste nadeel van de ‘Cloud II’ kan weggewerkt worden. Die kleur, daar zullen we mee moeten leven.

Details Tech
:
Jaar:
2016
Genre:
Headsets
Platform:
PC