Honor 7

Een prijskraker op papier, maar de Honor 7 concurreert met een aantal zeer goede toestellen.

We hadden onze twijfels over de Honor 7 toen we er één aangeboden kregen. In 2014 kregen we namelijk de Huawei P7 opgestuurd die ons niet erg beviel. De Honor 7 is een submerk van Huawei en komt in dezelfde prijsklasse op de markt. Je kan al zien waar onze twijfels vandaan kwamen..

Op papier ziet het er nochtans goed uit: een krachtige processor, 3 GB RAM, een vingerafdruksensor en een 5.2” 1080p display. Allemaal goed, maar ook de Huawei P7 zag er goed uit op papier, en die bleek achteraf toch wat teleur te stellen. De enige manier om te weten of de Honor meer biedt voor het geld was door hem te testen.

En al van bij het opstarten waren de meeste twijfels weg. De Honor reageert snel en heeft minder last van een tekort aan werkgeheugen, daar bedanken we die 3 GB voor. De software heeft ook een grondige make-over gekregen, waardoor alles er nu een pak moderner en gewoon mooier uitziet. De vingerafdruksensor is ook super: een kort tikje met je vinger (de sensor zit achteraan) en het toestel is al ontgrendeld. Minstens even snel als ontgrendelen zonder beveiliging dus, de technologie heeft grote sprongen gemaakt sinds het vorige toestel dat we testten met zo’n sensor.

Qua uiterlijk is er ook een groot verschil met de P7: waar die nog een zeer slank design had is de Honor wat forser gebouwd. Breder, dikker, en hij voelt stevig aan in de hand. De achterkant is nu van metaal en plastic in plaats van glas, de camera steekt spijtig genoeg wel een stukje uit. Die extra dikte geeft meer ruimte voor een grote batterij, en met zijn 3100 mAh gaat de Honor met gemak een hele dag mee. Daar komt nog bij dat de Honor Fast Charging ondersteunt, voor een lege batterij moet je dus niet bang zijn.

Deze review heeft een positieve toon meegekregen, en dat komt omdat de Honor voorlopig geen slechte bijsmaak met zich meebrengt. De consistente snelheid, vingerafdruksensor, goede batterij en goede camera zorgen er voor dat het een toestel is waar wij het gevoel bij hebben dat we er op kunnen rekenen. Toch moeten we toegeven dat we ook een aantal minpuntjes hebben ontdekt. De programmeerbare knop aan de linkerkant van het toestel is handig, maar door zijn positie duwen we er vaak per ongeluk op. En dan moeten we weer een screenshot van ons startscherm verwijderen.

Andere zaken zijn: de speaker, die is voldoende luid en helder, maar hij zit onderaan. Daardoor komt het geluid maar van één kant en soms helemaal niet, wanneer je er weer eens met je hand tegen zit. De software is beter, maar af en toe hapert het toestel nog, en met Android 5.0 Lollipop zit de Honor een volledige versie achter. Als laatste is er het scherm, dat met onze Fantasy Silver-versie met witte voorkant redelijk dikke zwarte randen tussen het display en het witte heeft zitten, maar dat ook veel last lijkt te hebben van IPS glow.

Waar voor je geld, dat kan je wel zeggen van de Honor 7. Naast een aantal extraatjes die je vaak enkel tegenkomt op smartphones die twee keer zo duur zijn (infrarood-zender, vingerafdruksensor, zelfs een flitser aan de voorkant!) is het sowieso al een goede smartphone voor het geld. Daarmee neemt Honor de plaats in waar Huawei niet zo lang geleden nog zat, en kan Huawei zich meer gaan richten op de premium markt. Honor doet het met de 7 wel een pak beter dan Huawei twee jaar geleden, waardoor wij hem in deze prijsklasse zeker kunnen aanraden. 

Details Tech
:
Jaar:
2016
Genre:
Smartphone
Platform:
Android