Grand Theft Auto V

De actie spatte nog nooit zo fantastisch van het scherm

Hoewel we de PS4 en X-Box One geweldige stukjes hardware vinden, kunnen we niet rond het feit dat er op dit moment niet zo geweldig veel games zijn die een aankoop van deze consoles rechtvaardigt. Logisch natuurlijk, beide consoles zijn nog maar een goed jaar oud en het kost nu eenmaal wat tijd om een games-bibliotheek op te bouwen. Om dit gat zo veel mogelijk op te vullen, krijgen we op regelmatige basis verbeterde versies van toptitels uit de vorige generatie. Zo verschenen er al opgepoetste versies van onder andere ‘Tomb raider’, ‘Sleeping dogs’ en ‘The last of us’ en komt Rockstar nu op de proppen met de PS4 en X-Box One versie van hun grootste hit uit de vorige console-generatie, ‘Grand theft auto V’.

Wat de game zelf betreft, verwijzen we graag naar onze review van de PS3 versie (die je hier vindt), het gaat hier namenlijk grotendeels over exact dezelfde game met opgewaardeerde grafics. Alles wat in die review staat is van toepassing op deze nieuwe versie, we gaan het hier daarom ook niet herhalen. Wat die opgewaardeerde grafics betreft, die zijn echt adembenemend. Van de lichteffecten tot de wel zeer realistische omgevingen, alles ziet er zo veel beter uit dan in de reeds prachtige PS3-versie. We kunnen gerust stellen dat we verschilende keren omver geblazen werden van alle pracht en praal die we te zien kregen. Zo zagen we de meest realistische regenbui die we ooit in een game hebben gezien en kunnen we nog steeds niet geloven hoe realistisch de plantengroei in beeld wordt gebracht.

Naast die geüpgrade graphics heeft Rockstar ook een first person mode toegevoegd. Ook al blijft de traditionele third person view onze persoonlijke favoriet, met een simpele druk op de knop kan je de hele game in first person view spelen. Dit zorgt voor een heel andere beleving van de game en menig gamer zal zich hierdoor ook nog meer betrokken voelen met het wel en wee van de hoofdrolspelers. Al raden we iedereen aan om over te schakelen naar 3rd person view van zodra je gaat rondrijden, vliegen of varen.

Is ‘GTA V’ een aanrader op ‘PS4’? Zeer zeker. We kunnen dan ook niet anders dan deze game de hoogst mogelijke score te geven. Is het de moeite waard om deze versie te kopen wanneer je deze game al op PS3 of X-Box 360 hebt gespeeld? Niet echt, neen. Een absolute must-have dus voor degenen onder ons die deze game gemist hebben op de last-gen consoles, eentje die je gerust kan laten liggen voor al de rest.

Details Game
Publisher: Rockstar Games
Jaar:
2014
Genre:
Action
Platform:
PS4