Free fun game van de week: 'Swing'

Sinds Tarzan droomt elk jongetje ervan om aan lianen door het luchtruim te sjeezen. Maar waarom zou je dat voor het plezier doen, als het ook voor betekenisloze punten kan, die bovendien verdomd moeilijk te verdienen zijn? Dat is in het kort het uitgangspunt van onze 'Free fun game van de week’: ‘Swing’.

In dit behendigheidsspelletje moet je inschatten hoe ver je met je touw achteruit moet lopen om netjes op het volgende platform te landen. 'En waarom zou je dat doen?', horen we je vragen. Om betekenisloze punten te verdienen, natuurlijk. Voor een succesvolle landing krijg je één punt, voor een perfecte landing precies in het midden krijg je twee punten. En als je geluk hebt, vind je hier en daar een rondslingerende diamant die je nog een extra punt oplevert. Zo swing je van platform tot platform, de oneindigheid tegemoet.

Hoe zit het met de verslavingsfactor? Laten we eerlijk zijn: lager dan bij de meeste gelijkaardige behendigheidsspelletjes. Voor dit spel moet je vooral goed afstanden kunnen inschatten. Op lange termijn lijk je je karakter daardoor iets minder onder controle te hebben. Bovendien ben je voor een groot deel afhankelijk van de grootte en de afstand van de platformpjes, die bij elke sprong willekeurig bepaald worden en de moeilijkheid van elk spelletje zeer wisselvallig maken. Een nieuwe topscore voelt zo minder aan als jouw prestatie, maar meer alsof de platformgenerator je gunstig gezind geweest is.

Daarom moeten we besluiten dat ‘Swing’ wat schwung mist om te concurreren met andere tijdsconsumerende spelletjes. Daarvoor ligt het tempo te laag, ontbreekt er een voortgangsgevoel en is de willekeur te groot. 

Free fun games van de week!
Op zoek naar meer leuke tijdverslindende games? Bekijk al onze Free fun games van de week in onze special!  

Details Game
Originele titel:
Niet genoeg schwung
Publisher: Ketchapp
Jaar:
2016
Genre:
Eindeloos behendigheidsspel
Platform:
Google play / iTunes store