Free fun game van de week: 'Jelly jump'

Verdrinken in stijl

Heb je je ooit al afgevraagd hoe het zou zijn als je een blok blubber was en een snel stijgend meer van zwarte vloeistof je op de huid zit? Het antwoord op deze uitermate pertinente vraag krijg je in ‘Jelly jump’ en het luidt: verdomd frustrerend.

Gelukkig heeft dit eindeloos behendigheidsspel een vernuftige oplossing om je toch het gevoel te geven dat je snel progressie kan boeken. Terwijl je omhoog hopst om de zwarte vloeistof voor te blijven, verzamel je immers blubberdruppels die je kan gebruiken om je een aantal platformen hoger neer te zetten. Als je dat de investering waard vindt, kan je je zo steeds tien punten onder je hoogste score laten neerzetten, waardoor je high score steeds binnen handbereik blijft.

Wat maakt ‘Jelly jump’ dan zo moeilijk? Ongetwijfeld de tempowisselingen van de platformen die dichtschuiven. Je hebt immers telkens maar één kans om succesvol naar het volgende platform te jumpen. Is je timing mis? Dan word je op gruwelijke wijze verzwolgen door het stijgende debiet van de zwarte smurrie die je op de hielen zit. Soms heb je slechts een fractie van een seconde om te reageren, maar soms moet je ook geduldig een seconde of twee wachten om te tikken. Die variatie zorgt ervoor dat je nooit een vast ritme kunt ontwikkelen en dus op elk moment gefocust moet blijven.

Eervolle vermelding bij ‘Jelly Jump’: de mooie industriële visuals en de rustgevende soundtrack. Kleine details die voortdurend verdrinken in een zwarte zee toch iets draaglijker maken.

Free fun games van de week!
Op zoek naar meer leuke tijdverslindende games? Bekijk al onze Free fun games van de week in onze special
 

Details Game
publisher: Ketchapp
Genre:
Endless platform
Platform:
Google play, iTunes store