First Impression: Project X Zone 2

Een overdaad aan iconische personages

Waar we altijd enorm fan zijn geweest van Japanse role-playing games (of JPRG’s), hebben we het iets minder voor de zogenaamde tactical RPG’s. Vooral het gebrek aan bewegingsvrijheid dat kenmerkend is voor zulke games stoort ons soms zodanig dat we menig game van het genre na een tijdje hebben neergelegd om het nadien nooit meer op te pakken. Game-ontwikkelaars die ons toch willen overhalen om zulke games een kans te geven moeten dus met goede argumenten afkomen. Iets wat de mannen van Monolith Soft goed hebben begrepen met hun ‘Project x Zone’ reeks. Na de eerste ‘Project X Zone’ (dat zelf een sequel was van ‘Namco X Capcom’ op PS2) waar verschillende personages van Bandai Namco, Capcom en Sega elkaar tegenkwamen, is er nu het vervolg waar ook Nintendo-personages uit ‘Fire Emblem: Awakening’ en ‘Xenoblade Chronicles’ te zien zijn. We kunnen ons dus weer aan een aantal onverwachte ontmoetingen en absurde toestanden verwachten.

Na slechts een 2-tal uurtjes met de game bezig te zijn geweest is het wat vroeg om een goed beeld te krijgen van de volledige game. Tot hiertoe was de game nogal story-heavy, wat resulteerde in enorm veel lectuur en relatief weinig actie. De momenten dat er dan wel kon gevochten worden waren voorlopig nog niet echt uitdagend, iets wat, zo vermoeden we toch, waarschijnlijk snel zal veranderen. Wel kunnen we al zeggen dat de combo’s die de verschillende personages uitvoeren tijdens de gevechten echt leuk om te zien zijn. De presentatie is dus echt wel top, wat de gameplay betreft houden we ons oordeel voorlopig nog in beraad, al doet wat we tot nu toe gezien hebben het beste vermoeden. Wordt snel vervolgd.

First impression
First impression-reviews zijn enkel gebaseerd op de eerste indrukken van maximaal vijf speluren. Benieuwd naar de volledige review? Hou zeker onze website in de gaten, of schrijf je nu in op onze wekelijkse nieuwsbrief via het invulveld op deze pagina!

Details Game
Publisher: Namco Bandai
Jaar:
2016
Genre:
Tactical Role-Playing Game
Platform:
Nintendo 3DS