First Impression: Naruto Shippuden Ultimate Ninja Storm 4

Last but not least!

Fans van de serie zullen zeer blij zijn met de komst van ‘Naruto Shippuden Ultimate Ninja Storm 4’, de vorige instantie dateert al van 2013 en het werd dus hoog tijd voor een sequel. In 2014 kwam echter ‘Naruto Shippuden Ultimate Ninja Storm Revolution’ uit, maar die viel wat tegen en slaagde er niet in om de verwachtingen in te vullen. Vooral de single player story mode voelde wat gebrekkig en incompleet aan. Deze game valt eigenlijk wat buiten de ‘Ultimate Ninja Storm’-serie. Cyberconnect2 is, net zoals bij de vorige games, de ontwikkelaar en ze hebben voldoende tijd gehad om een mooi afgerond spel te maken. De verwachtingen liggen namelijk erg hoog, want ‘Ultimate Ninja Storm 4’ zou de laatste uitgave in de reeks moeten zijn.

Na enkel uren spelen kunnen we al een en ander bespreken. De story mode focust zicht voornamelijk op het einde van Naruto anime en heeft dus veel potentieel. De single player campaign opent beter dan iedereen had kunnen dromen. Een flashback naar het gevecht tussen Hashirama en Madara zorgt meteen dat de lat extreem hoog ligt. Een episch gevecht met prachtige en sublieme animaties maakt duidelijk dat CyberConnect2 met deze game alles uit de kast gehaald heeft. Dit openingsgevecht is waarschijnlijk zelfs het beste gevecht dat de serie ooit gekend heeft. En dat al meteen bij het begin van de game. De gevechten die volgen halen niet meer hetzelfde niveau, maar stellen niet teleur, ze zijn afwisselend en het wordt niet eentonig. Er wordt steeds langzaam opgebouwd naar een grotere bossbattle, maar daar zijn we nog niet aan toe gekomen in de enkele uren die we gespeeld hebben.

Het combatsysteem is zo goed als hetzelfde gebleven, met hier en daar wat kleine verbeteringen aan de animatie. Zo voelen de gevechten vlotter en natuurlijker aan. Dat in combinatie met mooiere graphics zorgen voor een prachtig resultaat. Gevechten maken vaak gebruik van quicktime events en cutscenes die de game tot een hoger niveau tillen. Maar we hebben niet enkel lof over deze game. Iets wat ons tegenvalt en af en toe frustreert, is het puntensysteem waarop de game gebaseerd is. Na iedere missie krijg je een overzicht van hoe goed je gevochten hebt, aan de ene kant zorgt dit dat je missies opnieuw zal spelen om een betere score te krijgen, aan de andere kant zorgt dit ook voor heel wat "onnodige" informatie en voor een onderbreking van het tempo van de game. Veel beter zou zijn moesten de verschillende gevechten aan elkaar gebonden worden a.d.h.v. animatiescènes. De game bevat immers al heel wat animatiescènes, waarvan de meerderheid uniek en nooit eerder gezien is. Ook is er de mogelijkheid om deze scènes over te slaan voor degenen die geen zin hebben om ze te bekijken. Voor ons lijkt het dus veel gepaster om af te stappen van het puntenoverzicht na ieder gevecht en alles tot een samenhangend geheel te vormen.

We zitten te popelen om verder te spelen en te zien wat de game ons nog te bieden heeft. Een eerste indruk is belangrijk en ‘Ultimate Ninja Storm 4’ heeft ons nagenoeg omvergeblazen. De grafische kwaliteit is niet te evenaren en dat belooft voor de rest van het spel.

Details Game
Originele titel:
Naruto Ultimate Ninja Storm 4
Jaar:
2015
Genre:
Fighter
Platform:
PS4