First impression: 'Life is strange'

Eigenaardig, maar verrassend interessant

Dromen tijdens de les, gekleineerd worden door het populairste meisje van de school, een oogje hebben op een jongen maar er niet voor durven uitkomen, onzeker zijn over eigen kunnen, rustig wat muziek luisteren terwijl je over de wereld en je eigen toekomst nadenkt: het leven van Maxine Caulfield verschilt niet zoveel van dat van andere tienermeisjes. Tot het moment waarop ze iemand een meisje ziet neerschieten in de damestoiletten.

Op dat ogenblik merkt ze dat ze in staat is de tijd terug te draaien. Dankzij dit talent slaagt ze erin de schietpartij te voorkomen en het leven van het meisje te redden. Met wat oefening leert ze haar nieuwe talent te gebruiken, waardoor ze, wanneer iemand slecht reageert op iets wat ze doet of zegt, de tijd even kan terugspoelen en haar gedrag kan aanpassen om de situatie recht te trekken. Een interessant spelmechanisme, waarvan we enorm benieuwd zijn waarnaar het ons verder in het spel zal leiden.

Ondanks dat de verhaallijnen een hoog ‘Dawson’s creek’- of ‘90210’-gehalte vertonen - eerlijk gezegd is dat niet echt onze cup of tea - leven we volledig mee met de personages en kunnen we haast niet wachten op het vervolg. Ook van de muziek zijn we danig onder de indruk. Wederom, dit is niet echt het soort muziek dat we zelf meteen zouden opzetten, maar het past zo goed bij de sfeer van de game en de leefwereld van de personages dat we helemaal mee waren.

Na slechts één van de vijf hoofstukken gespeeld te hebben, is het moeilijk om nu al een genuanceerd oordeel te vellen, maar we kunnen wel al zeggen dat we op dit moment geweldig onder de indruk zijn van ‘Life is strange’.

 

First impression
First impression-reviews zijn enkel gebaseerd op de eerste indrukken van maximaal vijf speluren. Benieuwd naar de volledige review? Hou zeker onze website in de gaten, of schrijf je nu in op onze wekelijkse nieuwsbrief via het invulveld op deze pagina!

Details Game
Publisher: Square Enix
Jaar:
2016
Genre:
Point and click avonturenspel
Platform:
PS4