Dishonored: death of the outsider

Good things come in threes

Toen 'Death of the outsider' eerder dit jaar werd aangekondigd, konden we haast niet wachten om ermee aan de slag te kunnen. Aanvankelijk dachten we dat 'Death of the outsider' een DLC zou worden, net zoals de originele 'Dishonored' ook enkele DLC’s kende. Uiteindelijk brengt Bethesda met 'Death of the outsider' een standalone-game die de trilogie vervolledigt en die zeker niet hoeft onder te doen voor zijn voorgangers.

We kruipen in de huid van Billie Lurke, een personage dat ook al voorkwam in de vorige games. Billie is op zoek naar Daud, een sluipmoordenaar en tevens ook haar vorige mentor. Samen met Daud tracht ze om een schijnbaar onmogelijke opdracht te volbrengen: de Outsider vermoorden.

Het verhaal is een stuk korter dan bij de vorige games, maar dat wordt gecompenseerd met de verschillende contracten die je kan aangaan. Die contracten zijn zijmissies die je wat extra geld of eventueel bonecharms kunnen opleveren en een must play voor alle perfectionisten. Over die perfectionisten gesproken, wij hebben het gevoel dat deze game net een tikkeltje moeilijker is om volledig ongezien de missies te voltooien. Dit kan soms voor wat frustraties zorgen, maar net die extra uitdaging maakt deze serie nog beter.

Billie beschikt slechts over drie krachten en die kan je bovendien niet upgraden, iets wat je bij Corvo en Emily wel kon. Je opties zijn dus een stuk beperkter en dit verandert ook je speelstijl. De krachten lijken erg eenvoudig, maar je kan er vindingrijk mee omspringen en ze bieden eindeloze mogelijkheden, wat nog niet direct duidelijk is op het eerste gezicht. Ook de missies kan je op totaal verschillende manier tot een goed einde brengen. Iedere playthrough is anders, wat ervoor zorgt dat je de game meerdere malen achter elkaar kunt uitspelen zonder dat je je begint te vervelen.

In onze ogen is deze game zeker evenwaardig aan zijn voorgangers en een must buy, zowel voor fans van de serie als voor mensen die graag de wereld van 'Dishonored' willen leren kennen. Je kan de game al krijgen voor €40, wat een pak goedkoper is dan de standaard releaseprijs. We hopen dat dit niet de laatste 'Dishonored'-game is, want de serie heeft nog zoveel potentieel en de mogelijkheden zijn quasi eindeloos!

Details Game
Jaar:
2017
Genre:
Stealth
Platform:
PS4