Assassin's Creed Chronicles: China

Schoenmaker blijf bij je lees

Assassin’s Creed Chronicles is een nieuwe reeks games die qua gameplay erg afwijkt van de andere Assassin Creed games. China is slechts het eerste deel van wat waarschijnlijk een trilogie zal worden. De andere twee games zijn gepland om eind dit jaar uit te komen.

Je speelt als de Chinese Shao Jun, een jonge dame die best wel weet hoe ze met een zwaard overweg moet. Haar leermeester, niemand minder dan Edzio Auditore, heeft haar voorbereid op haar levensdoel: wraak nemen op de ‘Eight Tigers’. Deze groep tempeliers heeft immers haar stam uitgemoord. Ze is vastberaden om haar missie tot een goed einde te volbrengen en niets of niemand zal haar tegenhouden.

In tegenstelling tot de andere AC games speel je de game niet vanuit een 3d-person perspectief en is er geen ‘open world’ om te verkennen. De game wordt gespeeld vanuit een 2.5D perspectief waardoor het eerder als een platformer uit de jaren ’90 aanvoelt. De artstyle van deze game is heel origineel en zorgt voor mooie overgangen tussen missies. Cut scènes zijn er niet waardoor sommige overgangen ook wat saai overkomen. En de overgangen zijn niet het enige wat saai zijn, de game op zijn geheel is saai, tenminste voor een AC game. Er is haast geen actie, de nadruk bij deze game ligt op stealth. Je verstopt je voor een vijand, de vijand draait zich om, je verandert snel van positie enzovoort. En je hoeft zelfs niet goed op te letten, het spel maakt het je zeker niet moeilijk. Je kan gerust naar je favoriete serie kijken terwijl je langzaamaan het spel uitspeelt.

De game is allesbehalve gevarieerd, het is lang geleden dat we nog zo een eentonige gameplay hebben meegemaakt. Ook de controls zorgen voor weinig interactie. Je hebt haast je muis niet nodig, dus je rechterhand (voor de rechtshandigen onder ons) ligt daar gewoon. Ook de graphics vallen tegen. Voor een 2.5D spel kan je zeker niet klagen maar het is wel 2015, dus we verwachten beter. Deze Chronicles-serie is in onze ogen beter geschikt als iets voor handheld gaming consoles zoals de PSP.

Ubisoft begint de Activision-tour op te gaan: ieder jaar een nieuw spel uitbrengen. Deze denkpiste van kwantiteit boven kwaliteit is iets wat velen onder ons moeilijk kunnen begrijpen. We worden overspoeld door games die blijven teleurstellen. Ondertussen is er al weer een nieuwe Assassin’s Creed aangekondigd. Met Chronicles probeerde Ubisoft duidelijk een nieuwe weg te willen inslaan maar faalt daar in. Het niveau dat deze franchise jaren geleden bracht is al lang verdwenen. De goeie AC jaren zijn, jammer genoeg, al lang verleden tijd. 

Details Game
Jaar:
2015
Genre:
Platform
Platform:
PC